Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΕργαζόμενοι Νοσ.Παπανικολάου: Οι 18 νέες ΜΕΘ να μην καλυφθούν από τους εξουθενωμένους...

Εργαζόμενοι Νοσ.Παπανικολάου: Οι 18 νέες ΜΕΘ να μην καλυφθούν από τους εξουθενωμένους υπάλληλους

‘’Να μην κληθούν οι ήδη εξουθενωμένοι υπηρετούντες υπάλληλοι να καλύψουν μια τέτοια μεγάλη μονάδα και παράλληλα να ληφθεί μέριμνα για την εκπαίδευσή τους’’, αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι του νοσοκομείο Παπανικολάου με αφορμή την χορηγία 18 νέων κλινών ΜΕΘ.

Αναλυτικά:

Ενημερωθήκαμε για την πρόθεση της χορηγίας 18 κλινών ΜΕΘ σε προκάτ κτίριο στο Νοσοκομείο μας, από τον Οργανισμό Ελλάδα 2021.

Σαν εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας από την αρχή της πανδημίας είχαμε ως αίτημα την ανάπτυξη κλινών ΜΕΘ, μιας και συνολικά η χώρα μας έχει πολύ μικρό ποσοστό κλινών ΜΕΘ σε σχέση με τον πληθυσμό της, μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Προαπαιτείται όμως η μονάδα αυτή:

Να πληροί όλες τις προδιαγραφές μιας πραγματικής ΜΕΘ όσον αφορά στα δίκτυα (θέρμανση, ψύξη, υπολογιστές κ.α.), στη σύνδεση της με όλες τις άλλες υπηρεσίες (αξονικός, μικροβιολογικό, ασθενοφόρα κ.α.)
Πριν την έναρξη της λειτουργίας της να προσληφθεί το αναλογούν μόνιμο προσωπικό για όλες τις ειδικότητες και όχι να κληθούν οι ήδη εξουθενωμένοι υπηρετούντες υπάλληλοι να καλύψουν μια τέτοια μεγάλη μονάδα και παράλληλα να ληφθεί μέριμνα για την εκπαίδευσή τους.

Το Σωματείο Εργαζομένων επαναλαμβάνει τη μόνιμη θέση του για μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού και όλων των συμβασιούχων.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα