Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΕργαζόμενοι Δ.Θεσσαλονίκης: Φόρμες τεραστίων διαστάσεων και αδιάβροχα εναλλάξ φοράμε εν μέσω πανδημίας...

Εργαζόμενοι Δ.Θεσσαλονίκης: Φόρμες τεραστίων διαστάσεων και αδιάβροχα εναλλάξ φοράμε εν μέσω πανδημίας (ΦΩΤΟ)

Επανέρχεται στο πρόβλημα της έλλειψης Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) των εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης με νέα της ανακοίνωση η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία ΟΤΑ Δήμου Θεσσαλονίκης.

Όπως επισημαίνει η ΔΑΣ – ΟΤΑ Δήμου Θεσσαλονίκης, η κατάσταση όχι μόνο δεν άλλαξε, αλλά πήγε ακόμη περισσότερο πίσω με την ακύρωση της μελέτης που υπήρχε.

Κατ’ επέκταση, ζητά να παρθεί πολιτική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την άμεση διενέργεια διαγωνισμού για την προμήθεια όλων των Μέσων Ατομικής Προστασίας και την αποζημίωση – πληρωμή στους εργαζόμενους των ΜΑΠ παρελθόντων ετών που δεν χορηγήθηκαν.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:

Κύριε πρόεδρε

Τον περασμένο Ιούλη με επιστολή μας είχαμε ενημερώσει εσάς και όλους τους δημοτικούς συμβούλους, για διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του δήμου. Είχαμε αναφερθεί και στο πρόβλημα της έλλειψης Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.). Η κατάσταση όχι μόνο δεν άλλαξε, αλλά πήγε ακόμη περισσότερο πίσω με την ακύρωση της μελέτης που υπήρχε. Πιστεύουμε ότι δεν χρειάζεται μεγάλη ανάλυση, για να γίνει κατανοητό πόσο απαραίτητα είναι τα Μ.Α.Π. για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων, ειδικά αυτή την περίοδο με τις βροχές και τα χιόνια, αλλά και λόγω της πανδημίας. Βέβαια, υγιεινή και ασφάλεια για τους εργαζόμενους δεν είναι μόνο τα απαραίτητα Μ.Α.Π., αλλά και η κατάσταση του στόλου οχημάτων, η κατάσταση των εργοταξίων, η εντατικοποίηση της εργασίας εξαιτίας των ελλείψεων προσωπικού κ.α.

Σας κοινοποιούμε:

-Ανακοίνωση που αναφέρατε στο πρόβλημα των Μ.Α.Π. και την αποζημίωση που δικαιούνται οι εργαζόμενοι για τα Μ.Α.Π. παρελθόντων ετών που δεν τους χορηγήθηκαν.

-Ανακοίνωση για τη συνάντηση με τον αντιδήμαρχο οικονομικών, όπου ουσιαστικά δεν δόθηκαν απαντήσεις για το θέμα.

-Φωτογραφίες που δείχνουν ποια είναι η κατάσταση με τα Μ.Α.Π. στον δ. Θεσ/νίκης.

-Την επιστολή που σας είχαμε στείλει στις 18 Ιούλη.

Παρακαλούμε να ενημερώσετε όλους του δημοτικούς συμβούλους, αποστέλλοντας τους τα παραπάνω έγγραφα και σας ζητούμε να συζητηθεί αυτό το σοβαρό για τους εργαζόμενους θέμα, στο δημοτικό συμβούλιο στη συνεδρίαση της Δευτέρας 25 Γενάρη. Ζητούμε την πολιτική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την άμεση διενέργεια διαγωνισμού για την προμήθεια όλων των Μ.Α.Π. και την αποζημίωση-πληρωμή στους εργαζόμενους των Μ.Α.Π. παρελθόντων ετών που δεν χορηγήθηκαν, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.»

Μέσα και μέτρα προστασίας σε καιρό πανδημίας

Οι παρακάτω φωτογραφίες αναδεικνύουν το ζήτημα, σύμφωνα με διευκρινίσεις του ΔΑΣ-ΟΤΑ.

 

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «στην πρώτη φωτογραφία εργαζόμενοι του δήμου Θεσ/νίκης φορούν για να προστατευτούν από τις καιρικές συνθήκες: αυτός που είναι στη μέση, κάτω από το φωσφορούχο γιλέκο  μία σακούλα νάιλον, αυτός που είναι δεξιά αδιάβροχο που γράφει δήμος Κορδελιού-Ευόσμου, αυτός που είναι αριστερά αδιάβροχο που γράφει δήμος Καλαμαριάς!! Προφανώς έχουν αυτά τα αδιάβροχα από κάποια σύμβαση που δούλεψαν σε αυτούς τους δήμους ή τους τα έδωσε κάποιος γνωστός τους.

Μετά τις διαμαρτυρίες των συναδέλφων από πολλά εργοτάξια για τις ελλείψεις Μέσων Ατομικής Προστασίας, ειδικά αυτή την περίοδο με τις βροχές και τα χιόνια, η διοίκηση και οι παρατρεχάμενοι της έψαξαν να βρούνε «λύση»……..

Ξέθαψαν από τις αποθήκες και τα αζήτητα κάποιες ολόσωμες αδιάβροχες φόρμες και τις έστειλαν σε εργοτάξια να τις προβάρουν οι εργαζόμενοι. Εκεί αποδείχθηκε ότι αυτές οι αδιάβροχες φόρμες δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από όσους εργάζονται στην καθαριότητα, αλλά είναι για άλλη χρήση (είναι βαριές, δεν έχουν ανακλαστική σήμανση κ.α.). Αλλά και να ήθελαν να τις χρησιμοποιήσουν οι εργαζόμενοι οι περισσότεροι δεν μπορούν, αφού οι συγκεκριμένες φόρμες είναι τεραστίων διαστάσεων. Αυτόματα αποκλείονται οι περισσότερες συναδέλφισσες  και πολλοί άντρες εργαζόμενοι, όπως φαίνεται και στη δεύτερη φωτογραφία.

Τη διοίκηση δεν πτόησε ούτε το γεγονός ότι υπάρχουν μόνο 40 τέτοια αδιάβροχα. Βρήκε και για αυτό «λύση»….. Θα αφήσουν 4-5 φόρμες σε κάθε εργοτάξιο και οι εργαζόμενοι θα τις φορούν εναλλάξ !! Για τη διοίκηση δεν έχει καμία σημασία ότι μιλάμε για μέσα και μέτρα προστασίας σε καιρό πανδημίας.»

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα