Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕκπαίδευση - ΠαιδείαΕπίσκεψη του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεου στα εκπαιδευτήρια "Ο Απόστολος Παύλος" (ΦΩΤΟ)

Επίσκεψη του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεου στα εκπαιδευτήρια “Ο Απόστολος Παύλος” (ΦΩΤΟ)

Τα εκπαιδευτήρια “Ο Απόστολος Παύλος” επισκέφθηκε την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος.Κατά την άφιξή του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης στον χώρο των εκπαιδευτήριων ήχησαν οι καμπάνες του Ιερού Ναού του Αγίου Βασιλείου των εκπαιδευτηρίων με Παναγιώτατο να περνά ανάμεσα από τους μαθητές και τις μαθήτριες που κυμάτιζαν Ελληνικές σημαίες, προκειμένου να κατευθυνθεί στον χώρο της πρωινής προσευχής για να συμπροσευχηθεί μαζί τους και να τους ευλογήσει. Αμέσως μετά, ζήτησε να τελέσει τρισάγιο στον τάφο του π. Λεωνίδα (πρόκειται για τον οραματιστή και ιδρυτή του σχολείου), γεμίζοντάς όλους τους παριστάμενους με χαρά.

Εν συνεχεία, πέρασε μέσα στο “Λεωνίδειο” Δημοτικό (προς τιμής του ιδρυτή) και απόλαυσε ένα κέρασμα, συζητώντας με τους διευθυντές των διαφόρων βαθμίδων. Ακολούθως, πέρασε από τον παιδικό σταθμό και το νηπιαγωγείο, ευλογώντας τα παιδιά, που έσπευσαν να του φιλήσουν το χέρι και να πάρουν μια εικονίτσα της Παναγίας, ως ευλογία. Αργότερα βρέθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων, όπου τον περίμεναν οι μαθητές και οι μαθήτριες του δημοτικού και μεγάλος αριθμός γονέων, με τα παιδιά της χορωδίας δημοτικού σχολείου και μαθητές και μαθήτριες της Στ΄ τάξης, να παρουσιάζουν μια καταπληκτική σύντομη γιορτή με τραγούδια και κείμενα για την ιστορία της πόλης.
Με το πέρας της γιορτής, πήρε τον λόγο, απευθυνόμενος στα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, εκθειάζοντας το έργο που επιτελείται στο σχολείο και θυμίζοντας σε όλους  πόσο τυχεροί είναι που αποτελούν μέλη του, αλλά και μέλη της Εκκλησίας. Η εκδήλωσή έκλεισε με την επίδοση ενός ενθυμίου, που ετοίμασαν τα παιδιά του δημοτικού σχολείου, φιλοτεχνημένο από τα παιδιά με ζωγραφιές, αφιερωμένες στον Μητροπολίτη.
Ακολούθησε συνάντηση με το σύνολο των παιδιών του λυκείου και των εκπαιδευτικών της βαθμίδας για να ακούσουν κάποια πνευματικά λόγια και να ενδυναμωθούν για τον αγώνα που δίνουν στην τελική τους προσπάθεια στα θρανία, πριν ξεκινήσουν τον μεγάλο αγώνα της ζωής τους ως ενήλικες. Εκεί, ο πρόεδρος του Δ.Σ. των Εκπαιδευτηρίων, κ. Αλέξανδρος Αριστοτέλους, επέδωσε στον Παναγιώτατο έναν σταυρό που συνήθιζε να χρησιμοποιεί ο π. Λεωνίδας. Τελευταίος σταθμός της πρώτης επίσκεψης του Παναγιώτατου στα εκπαιδευτήρια ήταν η ταπεινή οικία του μακαριστού π. Λεωνίδα, στην οποία αποσύρθηκε στα τελευταία χρόνια της ζωής του για να στηρίξει τα πνευματικά του τέκνα και να οραματιστεί τη δημιουργία ενός σχολείου, που προσφέρει στα παιδιά μόρφωση, Χριστό και Ελλάδα. Εκεί είδε με προσοχή τα λιγοστά αντικείμενα του π. Λεωνίδα και έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το φωτογραφικό αρχείο, το οποίο ζήτησε για το αρχείο της Μητρόπολης.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα