Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΕξαρθρώθηκε σπείρα που λήστευε μονοκατοικίες σε περιοχές της Θεσσαλονίκης

Εξαρθρώθηκε σπείρα που λήστευε μονοκατοικίες σε περιοχές της Θεσσαλονίκης

Εγκληματική ομάδα εννέα ατόμων, που λήστευε μονοκατοικίες στην Θεσσαλονίκη εξάρθρωσαν αστυνομικοί του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την ταυτοποίηση των μελών της, διαπιστώθηκε πως τα δύο είναι ήδη προσωρινά κρατούμενα, ενώ η δράση της εντοπίζεται κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2022, με τα μέλη της ενέχονταν σε διαρρήξεις σε μονοκατοικιών της Πυλαίας, της Θέρμης, του Ωραιοκάστρου και του Παύλου Μελά.

Σύμφωνα με την ερευνά της συγκεκριμένης υπηρεσίας, η εν λόγω ομάδα μετέβαινε είτε με ενοικιαζόμενο όχημα, είτε με γρήγορο όχημα ενός εκ των δραστών, κυρίως απογευματινές ώρες σε περιοχές με αραιοκατοικημένες μονοκατοικίες, παραβιάζοντας τις κεντρικές θύρες ή μπαλκονόπορτες και αφαιρώντας μικρά χρηματικά ποσά.

Μιλώντας αποκλειστικά στο reportazdromou.gr το ένα εκ των θυμάτων, περιέγραψε τα όσα διαδραματίστηκαν όταν πήγαν να μπουν στο δικό του σπίτι και πως ο ίδιος τους κυνήγησε βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή του. “Εγώ ήμουν στον κάτω όροφο και τα φώτα του σπιτιού μου ήταν σβηστά. Οι δράστες υπέθεσαν πως ήταν δύο διαφορετικά διαμερίσματα και σκαρφάλωσαν στο μπαλκόνι για να μπουν στον πάνω όροφο. Η γυναίκα μου επέστρεφε εκείνη την ώρα και τους είδε. Το σπίτι έχει διπλή είσοδο και από πάνω και από κάτω. Έτρεξε και μπήκε από την κάτω πόρτα και άρχισε να φωνάζει”, ανέφερε και συνέχισε “βγήκα έξω πανικόβλητος, χωρίς να σκεφτώ τίποτα και η επόμενη αντίδραση μου ήταν να τους πάρω στο κυνήγι. Ώσπου να βγω έξω και να ανέβω την σκαλίτσα, αυτοί πήδηξαν από το μπαλκόνι και βγαίνοντας προς την έξοδο της αυλής του συγκροτήματος, τους είχα στα δύο μέτρα. Κυνηγώντας τους, έφτασα κοντά στο αυτοκίνητό τους. Τότε σταμάτησα, γιατί σκέφτηκα πως μπορεί να έχουν κανένα όπλο και άρχισα να σκέφτομαι πιο λογικά”. Ακολούθως πρόσθεσε  “καταλαβαίνω τώρα πλέον πως ήταν επικίνδυνο αυτό που έκανα, αλλά η πρώτη αντίδραση ήταν αυτή. Ήταν τρεις άντρες πάνω στο μπαλκόνι, ένας στην αυλόπορτα και ένας στο τιμόνι του αυτοκινήτου. Είχαν αφαιρέσει την πίσω πινακίδα του αυτοκινήτου τους, αυτό μου το είπε γείτονας που τους είχε δει νωρίτερα να την βγάζουν”.

Συνολικά οι δράστες διέπραξαν έξι κλοπές, ενώ οι αστυνομικές αρχές κατάσχεσαν το ένα από τα δύο οχήματα. Επισημένεται πως από τα εννέα μέλη της ομάδας, οι επτά διέπρατταν τις κλοπές με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, μια γυναίκα κατόπτευε τις οικίες και το ένατο μέλος νοίκιαζε τα οχήματα στο όνομα του. Ακόμα τα πέντε από τα μέλη της εν λόγω ομάδας συνδέονταν και με συγγενικές σχέσεις. Οι δύο από αυτούς είναι ήδη προφυλακισμένοι για έτερες υποθέσεις κλοπών. Η υπόθεση υποβλήθηκε στον ανακριτή με τους δράστες να αναμένεται να κληθούν για απολογία.

Πηγή:reportazdromou.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα