Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΕξάρση - Κορωνοϊός: Ο Ζέρβας ρίχνει το φταίξιμο στους Θεσσαλονικείς για ακόμη...

Εξάρση – Κορωνοϊός: Ο Ζέρβας ρίχνει το φταίξιμο στους Θεσσαλονικείς για ακόμη μια φορά

Συνεχίζει τα μισόλογα ο δήμαρχος

Χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής απάντησε στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, η οποία είχε θέσει ζήτημα για τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, με εικόνες συνωστισμού και ιερείς χωρίς μάσκα.

“Πιστεύω ότι όλοι συμφωνούμε πως εάν γυρίζαμε το ρολόι του χρόνου πίσω, θα έπρεπε να πάρουμε δραστικά μέτρα νωρίτερα”, είπε και πρόσθεσε:

“Το λέω ξεκάθαρα. Η ευθύνη βαραίνει όλους, πρώτα από όλα την κυβέρνηση, αλλά νομίζω και τους τοπικούς άρχοντες και ενδεχομένως όλους όσοι επεδίωξαν να εορτάσουμε -έτσι έστω όπως εορτάστηκε τελικά- τον Άγιο Δημήτριο”.

Ο κ.Μητσοτάκης με αυτές τις δηλώσεις του κάνει ξεκάθαρο ότι μερίδιο ευθύνης, μεταξύ άλλων, έχει και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ίσως για αυτό ο δήμαρχος σε δηλώσεις του χθες στον ΣΚΑΙ συνεχίζει να υποστηρίζει ότι  ‘’ίσως δεν έχει και κανένα ιδιαίτερο νόημα, το τι πήγε στραβά’’, όσον αφορά την αύξηση κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη και συνέχισε λέγοντας μισόλογα τύπου ‘’έχω σαφέστατη εικόνα τι δεν πήγε καλά τότε, αλλά δεν είναι της στιγμής’’.

Σήμερα, και μετά τις δηλώσεις του Κ.Μητσοτάκη και για το μερίδιο ευθύνης που βαραίνει και τους ‘’τοπικούς άρχοντες’’ της Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος έσπευσε να κάνει νέες δηλώσεις, αυτή τη φορά στο ΑΠΕ.

 Ερωτηθείς εάν έπρεπε τα μέτρα για τη Θεσσαλονίκη να παρθούν πριν από τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου, ο δήμαρχος απάντησε: «Σε σύσκεψη πριν το εορταστικό τριήμερο, είχα μιλήσει για την έξοδο και τις εκδρομές των Θεσσαλονικέων. Καταλάβαινα την κόπωση και το ψυχικό βάρος, όμως, είχαμε μπροστά μας μια περίοδο που έδειχνε ότι μπορεί να λειτουργήσει ως πολλαπλασιαστής του προβλήματος. Αυτά τα είχα καταθέσει τότε επισήμως. Το ζητούμενο όμως δεν είναι να πάμε πίσω». Για ακόμη μια φορά λοιπόν δεν θέλει να επεκταθεί στο τι πήγε στραβά και βράζει η Θεσσαλονίκη στον κορωνοϊό και δηλώνει έμμεσα ότι για τον τριήμερο του Αγ.Δημητρίου φταίνε ‘’η έξοδος και οι εκδρομές των Θεσσαλονικέων’’, και όχι ο τρόπος που επιλέχθηκε να εορταστεί ο Άγιος, σε εκκλησιασμούς χωρίς μάσκες και με συγχροτισμό πιστών.

Πως γίνεται η πόλη να καταφέρει να βγει από τον βούρκο του κορωνοϊού, αν οι υπεύθυνοι δεν ξέρουν ή δεν λένε τι έφταιξε, ώστε να μπορέσουν να αποφευχθούν τα ίδια λάθη και να σταματήσει η εν εξελίξει τραγωδία, πριν να είναι αργά.

Για ακόμη μια φορά οι Θεσσαλονικείς έμειναν χωρίς απάντηση, πως η πόλης τους κοντεύει να μετατραπεί ως το Μπέργκαμο της Ελλάδας, σύμφωνα πάντα με τους επιστήμονες.

Μάλιστα, στο μυαλό του Κ.Ζέρβα επικρατεί σύγχυση ακόμη και για τις ειδικότητες και τις αρμοδιότητες που έχει. Ως άλλος λοιμωξιολόγος προτείνει τώρα νέα μέτρα για την Θεσσαλονίκη. Αρχικά από ότι φαίνεται άργησε λίγο, από την άλλη προτάσεις και εισηγήσεις για την αντιμετώπιση του κορωνοϊόυ, σύμφωνα και την κυβέρνηση, λαμβάνονται από την Επιτροπή εμπειρογνωμόνων και ειδικών λοιμωξιολόγων και όχι από τον εκάστοτε δήμαρχο, ο οποίος δεν είναι καν ιατρός, οπότε δεν διαθέτει καμία επιστημονική γνώση, πάνω στο αντικείμενο. Εκτός και αν ο δήμαρχος είναι στην επιτροπή και δεν το γνωρίζουμε.

Χθες για τον ίδιο λόγο προκάλεσε αντιδράσεις η δήλωση του ότι ‘’Σε κάθε οικογένεια της Θεσσαλονίκης υπάρχει κι ένας ασθενής’’, χωρίς να εξηγεί που βασίζει αυτή την δήλωση του. Σε ποια στοιχεία και σε ποια έρευνα;

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα