Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΕμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: «Να αποδείξουμε ότι δεν είναι το λιανεμπόριο η αιτία...

Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: «Να αποδείξουμε ότι δεν είναι το λιανεμπόριο η αιτία του κακού»

Διευκρινίσεις από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης αναφορικά με τη λειτουργία της αγοράς με τη μέθοδο click away.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης σας ενημερώνει ότι, σε συνέχεια απόφασης που έλαβε η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, τα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα 12/4/2021, με τη διαδικασία της εξ αποστάσεως προαγοράς/προεπιλογής των αγαθών μέσω ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής παραγγελίας (click away).

Προτείνουμε στους συναδέλφους εμπόρους που δεν έχουν τη δυνατότητα επικοινωνίας (π.χ. e-shop), να αναρτήσουν στις προσόψεις των καταστημάτων τους το τηλέφωνο επικοινωνίας της επιχείρησής τους, προκειμένου  να μπορέσουν οι καταναλωτές να κάνουν χρήση της μεθόδου click away.

Υπενθυμίζουμε τη διαδικασία του click away:

 Καταχώρηση της παραγγελίας/ραντεβού από την επιχείρηση και αποστολή στον πελάτη είτε ηλεκτρονικού αποδεικτικού εγγράφου της αγοράς (προπληρωμένη παραγγελία) είτε μηνύματος SMS που φέρει τα εξής στοιχεία: επωνυμία, διεύθυνση και Α.Φ.Μ. της επιχείρησης, χρονικό διάστημα παραλαβής.

 Παραλαβή από ένα (1) άτομο και μόνο.

 Πληρωμή μόνο ηλεκτρονικά ή με POS κατά την παραλαβή.

 Κατά την παραλαβή εκτός καταστήματος (click away): α) τήρηση ελάχιστης απόστασης δύο μέτρων μεταξύ πελατών, β) μέγιστος αριθμός ατόμων στην αναμονή: εννέα (9) άτομα και γ) μέγιστος χρόνος παραμονής στο σημείο παραλαβής: δέκα (10) λεπτά.

Παραμένει η υποχρέωση χρήσης μάσκας παντού, σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων εργασίας.

Παρακαλούμε για την ευλαβική τήρηση όλων των κανόνων ασφαλείας.

Είναι ευκαιρία να αποδείξουμε για μια ακόμη φορά ότι δεν είναι το λιανεμπόριο η αιτία του κακού.

Καλούμε το καταναλωτικό κοινό και τους πολίτες να συνδράμουν στην προσπάθεια του εμπορικού κόσμου της πόλης μας, τηρώντας τους κανόνες προστασίας, ώστε να μην ξαναχρειαστεί το εμπόριο της Θεσσαλονίκης να βρεθεί στη δυσάρεστη προγενέστερη καταστροφική περίοδο.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ!

Επισημαίνουμε ότι η σχετική Υπουργική Απόφαση η οποία αναμένεται να εκδοθεί, θα σταλεί στα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και  θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Συλλόγου».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα