Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΕλεύθερος αφέθηκε ο 13χρονος για την διακίνηση φωτογραφιών συνομήλικης του

Ελεύθερος αφέθηκε ο 13χρονος για την διακίνηση φωτογραφιών συνομήλικης του

Ελεύθερος με το αναμορφωτικό μέτρο της επιτήρησης από επιμελητή αφέθηκε ο 13χρονος που κατηγορείται ότι έστειλε σε τρίτους ευαίσθητα βίντεο και φωτογραφίες συνομήλικής του, η οποία φέρεται να προέβη σε δύο απόπειρες αυτοκτονίας μετά το συμβάν, ενώ του επιβλήθηκε απαγόρευση επικοινωνίας με την κοπέλα.

Συγκεκριμένα νωρίτερα το μεσημέρι ο ανήλικος πέρασε το κατώφλι της ανακρίτριας, προκειμένου δώσει εξηγήσεις για το συμβάν, ενώ βρισκόταν υπό κράτηση μετά την σύλληψή του μέχρι και την απολογία του. Κατά την απολογία του παρουσία παιδοψυχολόγου, φέρεται να παραδέχτηκε το λάθος του να κρατήσει και να μεταδώσει σε τρίτο πρόσωπο τα βίντεο και την φωτογραφία. Ωστόσο ισχυρίστηκε ότι η ανήλικη έστειλε το υλικό με δική του πρωτοβουλία χωρίς να της το ζητήσει. Παράλληλα φέρεται να είπε πως δεν γνώριζε την σοβαρότητα του αδικήματος. Ακολούθως εισαγγελέας και ανακρίτρια αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερος υπό τους άνωθεν όρους και αποχώρησε.

Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικοί του τμήματος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έφτασαν στα ίχνη του μετά από καταγγελία της μητέρας της 13χρονης, ενώ σε ψηφιακή συσκευή του βρέθηκαν οκτώ βίντεο και μία φωτογραφία. Σε βάρος του είχε σκηθεί κακουργηματική δίωξη για “άνευ δικαιώματος κοινολόγηση σε τρίτο, οπτικό και οπτικοακουστικού υλικού στο οποίο αποτυπώνεται δημόσια πράξη άλλου, που αφορά στη γενετήσια ζωή του, η οποία οδήγησε το θύμα σε απόπειρα αυτοκτονίας κατά εξακολούθηση” καθώς και για “κατοχή, διάθεση και διανομή υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω πληροφοριακών συστημάτων”.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα