Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΕκστρατεία εθελοντικών αιμοδοσιών από σήμερα στο δήμο Θέρμης

Εκστρατεία εθελοντικών αιμοδοσιών από σήμερα στο δήμο Θέρμης

Την ενίσχυση των δράσεων αιμοδοσιών σε όλες τις Κοινότητες του δήμου Θέρμης, με κυκλικό πρόγραμμα,  δρομολογεί το Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου με μία εκστρατεία  δράσεων και ενημέρωσης που ξεκινά την Τετάρτη 18 Μαϊου και ολοκληρώνεται την Πέμπτη  2 Ιουνίου 2022,  με τη στήριξη  και καθοδήγηση της αρμόδιας Εντεταλμένης Συμβούλου Κοινωνικών Δομών του δήμου Θέρμης Φανής Χατζηδημητρίου.

Στόχος των συγκεκριμένων δράσεων είναι η προσέλκυση μεγάλου αριθμού αιμοδοτών καθώς και η συγκέντρωση όσο περισσότερων μονάδων αίματος είναι εφικτό, για την ενίσχυση της «αποθήκης αίματος» των Τοπικών Συλλόγων και Φορέων.

Το αναλυτικό Πρόγραμμα Αιμοδοσιών παρουσιάζεται ακολούθως:

– Τετάρτη 18 Μαΐου 1o & 2ο Δημοτικό Πλαγιαρίου, 17:00 με 20:00 (απόγευμα). Συνδιοργάνωση με την Κοινότητα Πλαγιαρίου και με τον Αστέρα Πλαγιαρίου ΑΜΣ. Συμμετέχουν και άλλοι φορείς  και σύλλογοι της Δημοτικής Ενότητας Μίκρας.

Παράλληλες δράσεις: Ενημέρωση για τους κάδους κομποστοποίησης και διαδραστικά παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου Δήμου Θέρμης

Παράσταση Θεάτρου Σκιών (Καραγκιόζης)

– Δευτέρα 23 Μαΐου Κοινότητα Βασιλικών, 17:00 με 20:00 (απόγευμα). Συνδιοργάνωση με την Κοινότητα Βασιλικών, με την συμμετοχή και άλλων φορέων  και συλλόγων της Δημοτικής Ενότητας Βασιλικών.

Παράλληλες δράσεις: Δημιουργική Απασχόληση παιδιών από το ΚΔΑΠ Βασιλικών

Παράσταση Θεάτρου Σκιών (Καραγκιόζης)

– Κυριακή 29 Μαΐου Θέρμη, 1ο Νηπιαγωγείο Θέρμης (δίπλα από το Δημαρχείο και την Εκκλησία), 09:00 με 13:00 (πρωί), με τη συμμετοχή και άλλων φορέων και συλλόγων της Δημοτικής Ενότητας Θέρμης.

Παράλληλες δράσεις: Προσφέρω Όπως Μπορώ! Δημιουργική Απασχόληση (χειροτεχνίες με ανακυκλώσιμα ρούχα) με την EAST WEST GREECE.

-Πέμπτη 2 Ιουνίου Κοινότητα Νέας Ραιδεστού, 09:00 με 13:00 το πρωί. Συνδιοργάνωση  Κοινότητα Νέας Ραιδεστού και Κοινότητα Ταγαράδων.

Προϋποθέσεις για να γίνεις αιμοδότης:

Μπορείς να δώσεις αίμα αν είσαι 18 έως 65 χρονών χωρίς πρόβλημα υγείας. Καλό είναι να είσαι ξεκούραστος και να έχεις φάει ένα ελαφρύ γεύμα τρεις ώρες πριν την αιμοδοσία. Αίμα μπορείς να δίνεις κάθε 3-4 μήνες. Η διαδικασία διαρκεί 10 -20 λεπτά είναι σχεδόν ανώδυνη και απόλυτα ασφαλής.

Πρέπει να έχεις μαζί σου την αστυνομική ταυτότητα ή άλλο επίσημο έγγραφο και να γνωρίζεις το ΑΜΚΑ σου.

Σου δίνεται η δυνατότητα να δωρίσεις το αίμα σου σε οποιοδήποτε σύλλογο ή φορέα αιμοδοσίας το επιθυμείς.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα