Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΕκδικητικές καρατομήσεις Ζέρβα στη Δημοτική Τηλεόραση

Εκδικητικές καρατομήσεις Ζέρβα στη Δημοτική Τηλεόραση

Ηχηρό «καμπανάκι» από την Ενωση Συντακτών προς τη διοίκηση Ζέρβα για τις αιφνιδιαστικές καρατομήσεις τριών αρχισυντακτών της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης TV100. «Ενδέχεται να υπαγορεύονται από κίνητρα που έχουν εκδικητικό χαρακτήρα», αναφέρει.

Το θέμα προέκυψε πριν από μερικές ημέρες, όταν ο γενικός διευθυντής της ΔΕΠΘΕ, Γιάννης Κεσσόπουλος, πρότεινε την αντικατάσταση τριών πολύ έμπειρων δημοσιογράφων, δύο εκ των οποίων είναι μέλη του Δ.Σ. της Ενωσης Συντακτών.

Να σημειωθεί ότι μία εκ των τριών είχε διεκδικήσει τη θέση του όταν αυτή προκηρύχθηκε και στη συνέχεια κατέφυγε στη Δικαιοσύνη για τον τρόπο επιλογής… Πάντως, το διοικητικό συμβούλιο της δημοτικής επιχείρησης που διαχειρίζεται τα δημοτικά μέσα, με την οριακή πλειοψηφία μίας ψήφου, ενέκρινε την πρόταση αντικατάστασης των τριών.

Ακολούθησε, την περασμένη Δευτέρα, ένα δημοτικό συμβούλιο όπου καταγράφηκε θύελλα αντιδράσεων για την αιφνιδιαστική αυτή απόφαση. Με κοινή τους ανακοίνωση, 21 δημοτικοί σύμβουλοι όλου του πολιτικού φάσματος της αντιπολίτευσης ζητούσαν να ανακληθεί η απόφαση για παύση από τα καθήκοντά τους των τριών αρχισυντακτών που έγινε «για αδιευκρίνιστους λόγους».

Χθες, για το θέμα τοποθετήθηκε και η Ενωση Συντακτών, που είχε ζητήσει «πάγωμα» της απόφασης, αίτημα το οποίο απερρίφθη. Κατόπιν αυτών, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ επισημαίνει τα εξής:

1. Πάγια αρχή της ΕΣΗΕΜ-Θ είναι ότι η Ενωση δεν συνδιοικεί σε οποιοδήποτε ΜΜΕ και ότι σέβεται απολύτως το δικαίωμα κάθε διεύθυνσης να αποφασίζει για τα καθήκοντα που θα αναθέτει στους εργαζομένους, εφόσον τηρούνται οι αρχές της νομιμότητας, προστατεύονται τα εργασιακά δικαιώματά τους και ακολουθούνται οι απαιτούμενες διαδικασίες.

2. Η ΕΣΗΕΜ-Θ σέβεται τις επιλογές της ΔΕΠΘΕ για την τοποθέτηση νέων αρχισυντακτών, που είναι μέλη της.

3. Η ΕΣΗΕΜ-Θ διατυπώνει την ανησυχία της για τον αιφνιδιαστικό τρόπο με τον οποίο αντικαταστάθηκαν τρεις αρχισυντάκτες, μέλη της Ενωσης, και για το ενδεχόμενο να υπαγορεύεται η συγκεκριμένη ενέργεια από κίνητρα που έχουν εκδικητικό χαρακτήρα.

4. Η ΕΣΗΕΜ-Θ αποδοκιμάζει κάθε απόπειρα να απαξιωθεί το έργο οποιουδήποτε δημοσιογράφου στα δημοτικά ΜΜΕ.

πηγή: efsyn.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα