Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΕΕΘ: Προσχηματική η διαβούλευση για το νέο ωράριο φορτοεκφόρτωσης του δήμου Θεσσαλονίκης

ΕΕΘ: Προσχηματική η διαβούλευση για το νέο ωράριο φορτοεκφόρτωσης του δήμου Θεσσαλονίκης

- Advertisement -

Την έντονη δυσαρέσκεια του εκφράζει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης για την υπερψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης του νέου κανονισμού για την τροποποίηση του ωραρίου φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων και απαγόρευσης διέλευσης φορτηγών, αλλά και για το γεγονός ότι αγνοήθηκαν πλήρως οι προτάσεις και παρατηρήσεις που απέστειλε.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του το ΕΕΘ θεωρεί την όποια διαβούλευση προηγήθηκε εντελώς προσχηματική, καθώς δεν υιοθετήθηκε καμία από τις προτάσεις των φορέων της αγοράς. Ακόμα χαρακτηρίζει απαξιωτική την στάση του δήμου Θεσσαλονίκης, ο οποίος λειτούργησε χωρίς να λάβει υπόψιν του τις θέσεις του, ως φορέα που εκπροσωπεί τους ελεύθερους επαγγελματίες και την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα της πόλης και έχει γνώση των ζητημάτων που αφορούν την αγορά, ανάμεσα τους και αυτό της φορτοεκφόρτωσης. Παράλληλα χαρακτηρίζει τον νέο κανονισμό του ωραρίου φορτοεκφόρτωσης του δήμου Θεσσαλονίκης ως κινούμενο σε τελείως λάθος κατεύθυνση και ανεφάρμοστό, προβλέποντας πως θα ακυρωθεί στην πράξη, καθώς θα προκύψουν μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά που θα επιλυθούν.

Τέλος μέσω της ανακοίνωσής του του ΕΕΘ καλεί την διοίκηση του δήμου σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί η παραπάνω πρόβλεψη και δημιουργηθούν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και της πόλης, να εξεταστεί το ενδεχόμενο επαναδιαβούλευσης του ωραρίου φορτοεκφόρτωσης και υιοθέτησης προτάσεων που έχει καταθέσει ως φορέας. Ομοίως κάνει έκκληση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Στέλιο Αγγελούδη να επιστρέψει στην αρχική του δέσμευση για στενή συνεργασία του δήμου με τα επιμελητήρια στα ζητήματα της αγοράς, της επιχειρηματικότητας και των ελεύθερων επαγγελματιών.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα