Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΕγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστηρίο του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστηρίο του δήμου Νεάπολης-Συκεών

- Advertisement -

Από τις 2 Ιουλίου έως και τις 29 Αυγούστου κάθε Τρίτη και Πέμπτη πρωί δύο εθελοντές εκπαιδευτικοί θα προετοιμάζουν τα παιδιά που τελείωσαν το δημοτικό για τα φιλολογικά μαθήματα και τα μαθηματικά της Α΄ Γυμνασίου

Ένα σημαντικό εργαλείο για μαθητές/τριες και γονείς γίνεται χρόνο με το χρόνο το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Νεάπολης-Συκεών, ένας θεσμός που επανήλθε δυναμικά στο προσκήνιο τα τελευταία δύο χρόνια με την πολύτιμη πρωτοβουλία και στήριξη του γραφείου Παιδείας της αντιδημαρχίας Παιδείας Νεάπολης-Συκεών.

Μετά την περσινή θερινή του λειτουργία με τμήματα προετοιμασίας των αποφοίτων του δημοτικού για την Α΄ Γυμνασίου, την επιτυχημένη χειμερινή του λειτουργία κατά την οποία λειτούργησαν τμήματα διδακτικής ενίσχυσης για τις τάξεις Α΄, Β΄, Γ΄ Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου το θερινό φροντιστήριο επανέρχεται φέτος από την Τρίτη 2 Ιουλίου για τους απόφοιτους του δημοτικού. Οι εγγραφές για τους μαθητές που ενδιαφέρονται αρχίζουν την ερχόμενη Δευτέρα 17 Ιουνίου. Τα μαθήματα στα οποία θα προετοιμαστούν όσες και όσοι αποφασίσουν να παρακολουθήσουν τον θερινό κύκλο είναι τα Μαθηματικά και τα Φιλολογικά (Ελληνική Γλώσσα και μία εισαγωγή στα Αρχαία Ελληνικά) με δύο διδακτικές ώρες την εβδομάδα για το κάθε ένα, κάθε Τρίτη και Πέμπτη 11.00πμ -12.30μμ. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, τα τμήματα θα είναι πρωινά και θα φιλοξενούνται σε κλιματιζόμενη αίθουσα στο 2ο όροφο του δημοτικού καταστήματος Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125).

Πρόσκληση συμμετοχής στην πρωτοπόρα δράση

Κάλεσμα για συμμετοχή στην πρωτοπόρα δράση του Κοινωνικού Φροντιστηρίου απευθύνουν οι εθελοντές εκπαιδευτικοί που το στελεχώνουν και ο αντιδήμαρχος Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης σε μαθητές/τριες και γονείς, με την πεποίθηση ότι τα θερινά τμήματα θα αποδειχθούν χρήσιμα και η διδασκαλία εποικοδομητική. Αξίζει επιπλέον να σημειωθεί ότι η δωρεάν δράση του δήμου αποτελεί και μία σημαντική βοήθεια για τους γονείς που δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν οικονομικά σε επιπλέον εξωσχολική διδακτική υποστήριξη στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε: «Συμμεριζόμενοι την αγωνία των οικογενειών με παιδιά σε αυτή την ηλικία καλούμε τους μαθητές που τελείωσαν το δημοτικό να εγγραφούν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου, να παρακολουθήσουν τα καλοκαιρινά μαθήματα που θα τους προσφερθούν από τους εθελοντές εκπαιδευτικούς σαν ένα πρωϊνό παιχνίδι και τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ως μαθητές της Α’ Γυμνασίου να συνεχίσουν την παρακολούθηση τους, εφόσον το επιθυμούν, στα μαθήματα του χειμερινού κύκλου».

Δικαίωμα αίτησης έχουν όλοι οι μαθητές που κατοικούν στο δήμο Νεάπολης-Συκεών ανεξάρτητα από οικονομικά κριτήρια.

 

Δικαιολογητικά και διαδικασία

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται να προσκομίσουν οι γονείς/κηδεμόνες των αποφοίτων δημοτικού είναι:

1. Αίτηση (οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν και να συμπληρώσουν από γραφείο παιδείας ή να την κατεβάσουν ΕΔΩ)

2. Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας αν πρόκειται για Έλληνα

γονέα/κηδεμόνα ή διαβατηρίου και της άδειας διαμονής του αν πρόκειται για αλλοδαπό γονέα/κηδεμόνα.

3. Βεβαίωση φοίτησης του/της μαθητή/τριας από το δημοτικό σχολείο που φοίτησε το σχολικό έτος 2023-24.

4. Υπεύθυνη δήλωση του γονέα που υποβάλλει την αίτηση για την ανάληψη της ευθύνης για την προσέλευση και την αποχώρηση του μαθητή/τριας στον/από τον χώρο του φροντιστηρίου (οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την παραλάβουν από το γραφείο Παιδείας ή να την κατεβάσουν ΕΔΩ χωρίς θεώρηση γνησίου υπογραφής)

5. Υπεύθυνη δήλωση του έτερου γονέα/κηδεμόνα (αυτού που δεν υποβάλλει την αίτηση) για την συναίνεση του στα στοιχεία της αίτησης που υποβάλλεται από τον άλλο γονέα/κηδεμόνα (οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την παραλάβουν από το γραφείο Παιδείας ή να την κατεβάσουν ΕΔΩ χωρίς θεώρηση γνησίου υπογραφής).

Τα παραπάνω δικαιολογητικά υποβάλλονται από τις 17/06/2024 στο γραφείο παιδείας του δήμου Νεάπολης-Συκεών Ελ. Βενιζέλου 125, 2ος όροφος τις εργάσιμες ημέρες και ώρες αυτοπροσώπως από τον ένα από τους δύο γονείς/κηδεμόνες ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: mitsas.theodoros@n3.syzefxis.gov.gr ή charisis.ioannis@n3.syzefxis.gov.gr

Τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν στις 29 Αυγούστου.

*Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2313329577 με τους εθελοντές εκπαιδευτικούς Θεόδωρο Μήτσα και Ιωάννη Χαρίση.

Αυξημένο το ενδιαφέρον για τα δωρεάν μαθήματα

Να σημειωθεί ότι από τον περασμένο Οκτώβριο 2023 έως και τον Μάιο 2024 στο πλαίσιο του Κοινωνικού Φροντιστηρίου λειτούργησαν τμήματα στα μαθήματα: Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Αρχαία Ελληνικά και Νεοελληνική Γλώσσα για τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου καθώς και Άλγεβρας, Γεωμετρίας και Αρχαίων Ελληνικών για την Α’ Λυκείου. Συνολικά παρακολούθησαν τα μαθήματα 70 μαθητές και μαθήτριες, αυξημένος αριθμός σε σχέση με την προηγούμενη σχολική χρονιά, οι γονείς των οποίων ενημερώθηκαν με προσωπικές επιστολές στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση για την επίδοση των παιδιών τους.

Παράλληλα οι εθελοντές εκπαιδευτικοί παρείχαν τακτικά και προσωπικές ενημερώσεις στους γονείς δημιουργώντας ένα ζεστό και φιλόξενο κλίμα για γονείς και παιδιά.

Οι εθελοντές εκπαιδευτικοί που στελέχωσαν τη δράση τη σχολική χρονιά 2023-2024 είναι οι φιλόλογοι Μαρία Λαϊάκη και Βασίλης Πολυτσίνος, ο γεωλόγος (που διδάσκει χημεία) Δημήτρης Κουτσός και οι φυσικοί (που διδάσκουν και μαθηματικά) Σοφία Αναγνώστου, Δημήτρης Πουρίκας και Γιάννης Χαρίσης.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα

Με τα γκολ και την Τσεχία στο 2,60