Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΔ. Ωραιοκάστρου και «ΔιάΔραση» παρουσιάζουν την παράσταση «Για όλα φταίει η Γκόλφω»

Δ. Ωραιοκάστρου και «ΔιάΔραση» παρουσιάζουν την παράσταση «Για όλα φταίει η Γκόλφω»

Ο Δήμος Ωραιοκάστρου και η Θεατρική Ομάδα Ενηλίκων Ωραιοκάστρου «ΔιάΔραση» παρουσιάζουν την μαύρη κωμωδία «Για όλα φταίει η Γκόλφω» της Βίκυς Γρηγοριάδου και της Μαρίας Συμαλίδου, σε σκηνοθεσία της Βίκυς Γρηγοριάδου.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί το Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024, στις 9 το βράδυ, στην Αίθουσα «Νέλλυ Δελή» στο Δημοτικό Κτίριο «Παύλος Μελάς» (Μακ. Αγώνα 7, Παλαιόκαστρο) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων, καλώντας στο τηλέφωνο: 6936076595.

Το έργο

Βρισκόμαστε σε μια πόλη της Ελλάδας στη σύγχρονη εποχή. Σ’ ένα δημοτικό θέατρο μια θεατρική ομάδα ανεβάζει το γνωστό βουκολικό δράμα του Σπυρίδωνα Περεσιάδη, Γκόλφω. Η ομάδα απαρτίζεται από πολλούς και ετερόκλιτους ανθρώπους. Ανθρώπους με άλλες αγάπες, μίση, διαθέσεις, γνώσεις, ταλέντα,  νοοτροπίες, φόβους, ανασφάλειες, μυστικά. Τι γίνεται λοιπόν όταν όλα αυτά τα υλικά μπουν στην ίδια μαρμίτα; Η συνταγή μαγειρέματος είναι πάντα η Γκολφω. Όμως ποιό τελικά θα είναι το αποτέλεσμα; Θα το απολαύσετε στη σκηνή.

Σημείωμα σκηνοθέτη

Ζούμε σε μια εποχή όπου κυριαρχεί το ίντερνετ και κυρίως τα μέσα μαζικής δικτύωσης. Facebook, Instagram, tiktok.  Έχουμε μπει, λοιπόν, σε μια εποχή εικόνας και επικοινωνίας εκ του μακρόθεν.  Κοινωνική, επαγγελματική, ερωτική ζωή  ξεκινούν, εξελίσσονται και καθορίζονται από το διαδίκτυο. Δείχνουμε αυτά που θέλει να δει το κοινό και κρύβουμε τον αληθινό εαυτό. Όταν όμως βρεθούμε εκ του σύνεγγυς με άλλους ανθρώπους, όταν δεν έχουμε την προκάλυψη της οθόνης πρέπει να διαχειριστούμε και να αντιμετωπίσουμε τον εαυτό μας  και τους άλλους στην πραγματικότητα. Σαν αληθινούς ανθρώπους.  Με αρετές κι ελαττώματα. Τότε ξεκινάνε τα δύσκολα.  Υπάρχει τρόπος να συχνωτιστούμε και να συμπορευτούμε όλοι εμείς οι διαφορετικοί άνθρωποι; Ναι υπάρχει και είναι πολύ παλιά η συνταγή. Είναι η αγάπη!

Στην παράσταση παίζουν οι: Αποστολίδου Κωνσταντίνα, Γραμματικοπούλου Ελένη, Γρηγορίου Κατερίνα, Ζδρώζη Παναγιώτα, Καϊσίδης Γιάννης, Καντή Αναστασία, Κουτσουμπάκη Δόμνα, Μπακαλούδη Ευαγγελία, Μπογδάνης Χρήστος, Ναϊσίδης Μάκης, Πετροπούλου Αγγελική, Ταρτσόγλου Ελένη, Φρονίμου Κατερίνα, Χατζηνικολάου Καλλιόπη.

Σκηνικά: Ντάφλος Γιώργος / Κοστούμια: Καντή Αναστασία / Μουσική: Ντάφλος Αλέξανδρος / Χορογραφία: Στεφανία Σαλβάνου / Αφίσα, φώτα: Πασσιάς Νίκος / Παραγωγή: Εν δράσει.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα