Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΔ. Παύλου Μελά: Σήμερα γιορτάζει το βόλεϊ, τιμούμε αυτούς που έγραψαν ιστορία...

Δ. Παύλου Μελά: Σήμερα γιορτάζει το βόλεϊ, τιμούμε αυτούς που έγραψαν ιστορία (ΦΩΤΟ)

Τη Δευτέρα 11 Απριλίου, πρωταγωνιστής είναι το … βόλεϊ με αυτούς που έγραψαν ιστορία πριν από 25 χρόνια!

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Αθλητισμού Παντελής Νιγδέλης, ‘’ανοίγουν το άλμπουμ των αναμνήσεων’’ τη Δευτέρα 11 Απριλίου, ώρα 19:00 στο ΔΑΚ  «Αλέξανδρος Νικολαΐδης», στην ΔΕ Πολίχνης και καλούν τους φίλους του βόλεϊ στην Tελετή Bράβευσης του διεθνούς φήμης πετοσφαιριστή Lubomir Ganev (Λιούμπομιρ Γκάνεφ).

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα τιμηθεί ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής βόλεϊ και συνδημότης μας Κώστας Χαριτωνίδης που υπηρέτησε το βόλεϊ και τον αθλητισμό ως παίκτης, προπονητής, διοικητικό στέλεχος.

Μικροί και μεγάλοι φίλοι του αθλήματος θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τον αγώνα ανάμεσα στις μεγάλες δόξες του παρελθόντος, μέλη του Συλλόγου Παλαιμάχων Θεσσαλονίκης και του Συλλόγου Παλαιμάχων Αττικής.

Πριν από 25 χρόνια…

Ποιος λάτρης του βόλεϊ δεν θυμάται τον τρομερό Βούλγαρο Λιούμπο Γκάνεφ, που σκορπούσε τον τρόμο στο πέρασμά του; Ο οποίος άφησε το ιταλικό πρωτάθλημα για να μας κάνει την τιμή να αγωνιστεί στη χώρα μας, για λογαριασμό του Άρη τη σεζόν 1996-97.

Σε μία χρονιά που έμελλε να έχει ιστορική σημασία για το ελληνικό βόλεϊ, αλλά και τους “κίτρινους”, αφού ο Άρης στέφθηκε πρωταθλητής, σπάζοντας το “κατεστημένο” Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού μετά από 32 χρόνια!!! Με ηγέτη, λοιπόν, τον Βούλγαρο διαγώνιο, του οποίου το σέρβις έτρεμαν οι καλύτεροι υποδοχείς του κόσμου, οι Θεσσαλονικείς νίκησαν στις 19 Απριλίου του 1997 με 3-0 την Ορεστιάδα στον τελικό της κατάμεστης Μίκρας.

Προπονητής εκείνης της ομάδας ήταν ο Κώστας Χαριτωνίδης, ενώ εκτός του Γκάνεφ, διέθετε και άλλους εξαιρετικούς παίκτες, όπως ο συμπατριώτης του, Πλάμεν Κονσταντίνοφ, ο αρχηγός Βαγγέλης Κουτσονίκας, ο Στέλιος Παπακοσμάς, ο Σάκης Χατζηαντωνίου, ο Γιάννης Μέλκας, ο Βασίλης Μητρούδης, ο Μιχάλης Αλεξανδρόπουλος και ο Γιάννης Χαριτωνίδης.

Πηγές: Στέλιος Χαρτζουλάκης, sport 24, 2014

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τμήμα Αθλητισμού – Διεύθυνση Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού

τηλ. 2313 302-960, -961

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα