Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΔ. Νεάπολης - Συκεών: Εκστρατεία ενημέρωσης για τη νόσο Alzheimer με ομιλίες...

Δ. Νεάπολης – Συκεών: Εκστρατεία ενημέρωσης για τη νόσο Alzheimer με ομιλίες και προβολές ταινιών

Δωρεάν τεστ μνήμης ως τις 22 Σεπτεμβρίου στο Β΄ ΚΑΠΗ Συκεών

Ιδιαίτερα μεγάλη ανταπόκριση από τους πολίτες έχει το πρόγραμμα έγκαιρης διάγνωσης της νόσου Alzheimer που διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών. Από χθες, Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022, πρώτη ημέρα διενέργειας των δωρεάν τεστ, και δεκάδες πολίτες εξετάστηκαν. Η διεξαγωγή των τεστ γίνεται από εξειδικευμένο προσωπικό της Ελληνικής Εταιρείας Alzheimer στο Β΄ ΚΑΠΗ Συκεών (Επταπυργίου 72Α) έως και την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2022. Με δεδομένο πως σε ημερήσια βάση μπορούν να εξετάζονται ως 25 άτομα, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κλείσουν άμεσα το ραντεβού τους τηλεφωνικά (2310.639619).

«Ο δήμος κάνει αυτό που πρέπει, διοργανώνει και υποστηρίζει κάθε δράση που μπορεί να ωφελήσει τον πολίτη. Το ίδιο κάνουμε και τώρα με την εκστρατεία ενημέρωσης και εξετάσεων για τη νόσο Alzheimer. Θέλω να πω σε όλους πως δεν πρέπει να φοβούνται ούτε την εξέταση, αλλά ούτε και την ίδια τη νόσο. Ο πραγματικός μας εχθρός είναι ο φόβος. Όταν υπάρχει η εγγύηση της ιατρικής επιστήμης για την ορθότητα της εξέτασης και τα αποτελέσματά της, ο φόβος είναι απλά περιττός. Θέλω να επαναλάβω πως είμαστε υπερήφανοι για την οργάνωση και την αποτελεσματικότητα των Κοινωνικών μας Υπηρεσιών. Κάνουμε το καλύτερο, όταν πρέπει και όπως πρέπει. Ο δήμος, σε συνεργασία με Εταιρεία Μελετών και την Ελληνική Εταιρεία Alzheimer, σχεδιάζει την κατασκευή του πρώτου στην Ελλάδα κέντρου διάγνωσης, πρόληψης και υποστήριξης νοσούντων, σε οικόπεδο της δημοτικής ενότητας Πεύκων. Όπως σε ολόκληρη την Ευρώπη έτσι και στην Ελλάδα κάποια στιγμή, θα πρέπει τα θέματα πρόληψης υποστήριξης της υγείας των πολιτών, όπως και της κοινωνικής φροντίδας, να περάσουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο στόχος είναι να έχουν οι πολίτες επιτέλους, αυτό που τους αξίζει. Όμως εμείς εδώ, έχουμε να κάνουμε με ένα κράτος οπισθοδρομικό και καθυστερημένο», δήλωσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, που σήμερα έκανε και ο ίδιος το διαγνωστικά τεστ μνήμης.

«Η στήριξη προς τους συμπολίτες μας μεγάλης ηλικίας, είναι δεδομένη. Ο δήμος και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες έχουν αποδείξει ότι μπορούν να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές. Ακριβώς το ίδιο κάνουμε και τώρα με τα δωρεάν τεστ μνήμης, τις προβολές και τις ενημερωτικές ομιλίες. Όπως σε όλες σχεδόν τις συνθήκες ζωής, είναι καλύτερη η πρόληψη από την θεραπεία. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια νόσο που δεν θεραπεύεται, οπότε η πρόληψη έχει πολλαπλάσια αξία», συμπλήρωσε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννα Αλεξιάδου, παρούσα στο Β΄ ΚΑΠΗ Συκεών συνοδευόμενη από τον πρόεδρο του ΔΚΚΠΑ Αρίστο Γαλανό.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

► Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022 – 6 μ.μ.
Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών (Ρήγα Φεραίου και Μεγάρων)
• Ομιλία της Μάγδας Τσολάκη, προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας νόσου Alzheimer. Η νευρολόγος-ψυχίατρος και καθηγήτρια του ΑΠΘ, θα αναπτύξει το θέμα «Πρώιμη διάγνωση και αντιμετώπιση της νόσου από διεπιστημονική ομάδα».
• Ομιλία της Δέσποινας Μωραΐτου, προέδρου του Συλλόγου Φίλων της Εταιρείας Νόσου Alzheimer. Η αναπληρώτρια καθηγήτρια ψυχολογίας του ΑΠΘ θα παρουσιάσει το θέμα «Πως θα γίνουμε οι Κυρηναίοι του περιθάλποντα».

►Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022 – 8 μ.μ.

• Δωρεάν προβολή της ταινίας «Ο πατέρας» με πρωταγωνιστή τον (βραβευμένο με Όσκαρ) Άντονι Χόπκινς. Κινηματογραφική παραγωγή του 2020, με κεντρικό πρόσωπο έναν ηλικιωμένο πατέρα που πρέπει να αντιμετωπίσει την προοδευτική άνοιά του.

► 13 Σεπτεμβρίου έως 22 Σεπτεμβρίου 2022

• Δωρεάν τεστ μνήμης στο Β ΚΑΠΗ Συκεών από την Ελληνική εταιρεία νόσου Alzheimer.
Αξίζει να σημειωθεί πως το δωρεάν τεστ μνήμης από την Ελληνική εταιρεία νόσου Alzheimer γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 2310-639619. Οι ενδιαφερόμενοι θα χρειαστούν την αστυνομική τους ταυτότητα και τον ΑΜΚΑ τους.
Η είσοδος στο Β΄ ΚΑΠΗ Συκεών γίνεται μόνο με χρήση μάσκας και πιστοποιητικό εμβολιασμού σε ισχύ.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα