Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΔ. Λαγκαδά: Έκκληση σε όλους τους δημότες να απογραφούν

Δ. Λαγκαδά: Έκκληση σε όλους τους δημότες να απογραφούν

Έκκληση πραγματοποιεί ο Δήμος Λαγκαδά σε όσους δημότες δεν έχουν πραγματοποιήσει τη διαδικασία απογραφής τους να το πράξουν το συντομότερο δυνατό.

Τα στοιχεία που προκύπτουν από την απογραφή του πληθυσμού είναι χρήσιμα και σημαντικά όσον αφορά τη χρηματοδότηση και τις υποδομές του εκάστοτε Δήμου.

«Τα αποτελέσματα που θα έχουμε από την απογραφή είναι σε τέτοιο βαθμό σημαντικά που θα καθορίσουν την πορεία του Δήμου για την επόμενη δεκαετία. Απογραφόμαστε όλοι για το καλό του τόπου μας, αλλά κυρίως για το καλό των παιδιών μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Ταχματζίδης.

Όσοι δημότες του Λαγκαδά δεν έχουν απογραφεί ακόμη μπορούν να απογραφούν ως εξής:
Α. Ηλεκτρονική Απογραφή / Αυτοαπογραφή
Μέσω της πλατφόρμας https://gov.gr στηνενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα
ή μέσω αναζήτησης Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών 2021 – Gov.gr
Για την ηλεκτρονική αυτοαπογραφή είναι απαραίτητος ο μοναδικός « Κωδικός Απογραφής» της κατοικίας/νοικοκυριού σας . Εάν δεν έχετε τον κωδικό, παρακαλούμε στείλτε email με τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο) στην ηλεκτρονική διεύθυνση epopteia09@statistics.gr
B. Φυσική απογραφή / Πόρτα-Πόρτα
Ο Απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ επισκέπτεται κάθε κατοικία που δεν απογράφηκε ηλεκτρονικά εφαρμόζοντας υποχρεωτικά τα εκάστοτε ισχύοντα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.
• Αν το νοικοκυριό επιθυμεί συνέντευξη δια ζώσης, η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου θα γίνει είτε εντός είτε εκτός της κατοικίας, τηρώντας τα ισχύοντα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Στο τέλος της συνέντευξης θα δοθούν και τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.

• Αν το νοικοκυριό δεν επιθυμεί συνέντευξη δια ζώσης:

Ο Απογραφέαςθα αφήσει το έντυπο ερωτηματολόγιο στο νοικοκυριό και θα συμφωνήσει για την ημέρα και ώρα παραλαβής του συμπληρωμένου ερωτηματολογίου οπότε και θα δώσει και τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.
ή

Ο Απογραφέαςθα κλείσει τηλεφωνικό ραντεβού για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, με τηλεφωνική συνέντευξη και θα συμφωνήσει για την ημέρα και ώρα που θα παραδώσει τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.
Γ. Απογραφή στον Δήμο Λαγκαδά με φυσική παρουσία
Από τις 15/2/2022 έως και 21/2/2022 θα διενεργείται η Γ’ Φάση της Απογραφής Πληθυσμού 2021 από τον Δήμο Λαγκαδά σε συνεργασία με την Ελληνική Στατιστική Αρχή Βορείου Ελλάδος. Η συγκεκριμένη διαδικασία θα πραγματοποιείται στο χώρο της υποδοχής του ισογείου του κτιρίου της Υ.Κ.Π.Α.Α.Π.(πρώην ΚΑΠΗ), επί της Οδού Χρ. Σμύρνης 29 στο Λαγκαδά, με τη φυσική παρουσία του απογραφόμενου και θα περιλαμβάνει περιπτώσεις ατόμων που δε θα έχουν καταφέρει να απογραφούν στις κατοικίες τους.
Η υπηρεσία θα λειτουργεί κατά τις ώρες:
Από Τρίτη 15-2-2022 έως και Παρασκευή 18-2-2022 από 10π.μ. έως 5μ.μ.
Σάββατο 19-2-2022 και Κυριακή 20-2-2022 από 10π.μ. έως 2μ.μ.
Τη Δευτέρα 21-2-2022 από 10π.μ. έως 5μ.μ.
Τηλέφωνο επικοινωνίας μόνο για το ανωτέρω χρονικό διάστημα: 23940 20843 με εσωτερικό 110.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα