Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΔ.Θεσσαλονίκης- Λεωφορείο που αγόρασε και δώρισε στον ΟΑΣΘ πετάει…σπίθες (ΒΙΝΤΕΟ)

Δ.Θεσσαλονίκης- Λεωφορείο που αγόρασε και δώρισε στον ΟΑΣΘ πετάει…σπίθες (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι άλλο θα συμβεί με τα λεωφορεία που αγόρασε και δώρισε ο Δήμος Θεσσαλονίκης στον ΟΑΣΘ;

Viral έχει γίνει βίντεο που αναρτήθηκε από χρήστη του facebook το οποίο δείχνει λεωφορείο του ΟΑΣΘ να βγάζει σπίθες, ενώ κινείται.

Το λεωφορείο αυτό είναι από εκείνα που αγόρασε ο Δήμος Θεσσαλονίκης από την Λειψία της Γερμανίας, και τα δώρισε στον ΟΑΣΘ. Ωστόσο αρκετά από αυτά δεν…’’τραβάνε’’.

Πριν μερικούς μήνες άλλωστε είχε αρπάξει φωτιά ένα ακόμη λεωφορείο από την Λειψία.

Να σημειώσουμε ότι για αυτά τα λεωφορεία ο δήμος έδωσε υπέρογκο ποσό.

Όπως είχε αποκαλύψει ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης: «Ο «κούκος αηδόνι» θα μας στοιχίσουν τελικά τα 50 λεωφορεία που αγόρασε ο Δήμος Θεσσαλονίκης από τη Λειψία και τα οποία με ρυθμούς χελώνας εντάσσονται στα δρομολόγια του ΟΑΣΘ. Και εξηγούμαστε: 550.000 η αγορά τους με χρήματα από τον προϋπολογισμό του Δήμου Θεσσαλονίκης 372.000 για τη «μεταφορά 50 λεωφορείων από τη Λειψία στη Θεσσαλονίκη» (Διαύγεια 22/9) 111.600 για την «αποθήκευση και φύλαξη 50 λεωφορείων στη Γερμανία (Διαύγεια 2/11). Σύνολο 1.033.600. Αν προσθέσουμε και 500.000 που θα απαιτηθούν για την τοποθέτηση κλιματισμού (η τρέχουσα τιμή στην αγορά είναι 12.000 για κάθε όχημα και με την έκπτωση 10.000) αντιλαμβανόμαστε ότι το τελικό κόστος ανά όχημα θα ανέλθει στα 30.672 ευρώ. Αλήθεια μπορεί η διοίκηση του ΟΑΣΘ να δώσει μία πειστική απάντηση για τα 116.000 ευρώ που δόθηκαν για την «αποθήκευση και φύλαξη 50 λεωφορείων στη Γερμανία» και για τα 372.000 για τη «μεταφορά 50 λεωφορείων από τη Λειψία στη Θεσσαλονίκη»; 9.672 ευρώ για φύλαξη και μεταφορά κάθε οχήματος, την ώρα που το κόστος της αγοράς ήταν 11.000; Το ελάχιστο που έχουν να κάνουν οι κύριοι Καραμανλής, Σκόδρας και Ζέρβας είναι να απολογηθούν στους πολίτες της Θεσσαλονίκης για τα πανάκριβα όπως αποδείχθηκε «σαπάκια» που αγοράστηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού».

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα