Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΔωρεάν rapid tests στη Θεσσαλονίκη-Που και πότε

Δωρεάν rapid tests στη Θεσσαλονίκη-Που και πότε

Δωρεάν rapid tests στη Θεσσαλονίκη-Που και πότε

Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σε συνεργασία με το Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης και σε συνέχεια των ελέγχων ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου που πραγματοποιεί τακτικά, θα πραγματοποιήσει δύο νέες δράσεις δωρεάν rapid test. Την Δευτέρα 8 Μαρτίου από τις 10π.μ. έως 3μ.μ. κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αποτελούμενο από Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) θα πραγματοποιήσει rapid test για πεζούς στην Πλατεία Εμμανουήλ Παππά στους Αμπελόκηπους (συμβολή των οδών Ελευθερίας και 28ης Οκτωβρίου μπροστά από το Β’ ΚΑΠΗ Αμπελοκήπων) ενώ την Πέμπτη 11 Μαρτίου από τις 10π.μ. έως 3μ.μ. θα πραγματοποιηθούν rapid test για πεζούς στην Πλατεία Δημοκρατίας (μεταξύ των οδών Νικολάου Πλαστήρα και Αλεξάνδρου Σβώλου, Αμπελόκηποι) μπροστά από το άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου.

Υπενθυμίζουμε ότι οι πολίτες που θα προσέλθουν για την εξέταση θα πρέπει να δηλώσουν απαραίτητα το ΑΜΚΑ τους και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου τους (η ενημέρωση θα γίνει με σχετικό μήνυμα που θα σταλεί στο κινητό του πολίτη που εξετάσθηκε). Θα τηρηθούν απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας κατά της διάδοσης του κορονοϊού. Στο προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθούν και άλλες δράσεις rapid test στο δήμο μας για τις οποίες, οι πολίτες θα ενημερωθούν έγκαιρα.

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη

Συνεχίζονται για άλλες 3 ημέρες σε Πυλαία, Χορτιάτη και Πανόραμα οι δωρεάν έλεγχοι ανίχνευσης κορωνοϊού που απευθύνονται προς όλους τους πολίτες και διοργανώνονται από τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.
Η πρωτοβουλία του δήμου γίνεται στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας για την ανάσχεση της πανδημίας και αφορά σε ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through). Προηγήθηκαν ήδη 16 ανάλογοι έλεγχοι σε Πυλαία, Χορτιάτη, Φίλυρο, Ασβεστοχώρι – Εξοχή και Πανόραμα, όπου προσήλθαν και εξετάσθηκαν περισσότεροι από 4.200  συμπολίτες μας.

Συγκεκριμένα τα rapid tests θα πραγματοποιηθούν:

– τη Δευτέρα 8 Μαρτίου στην Πυλαία, επί της οδού Κύπρου (έναντι Ελαιορέματος)

– την Τρίτη 9 Μαρτίου στον Χορτιάτη, επί της οδού 2ας Σεπτεμβρίου 102 (έμπροσθεν Κοινοτικού Καταστήματος Χορτιάτη)

– την Τετάρτη 10 Μαρτίου στο Πανόραμα, επί της οδού Ηπείρου 19 (κάτω από το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής)

Οι έλεγχοι θα γίνονται από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Να σημειωθεί ότι σε rapid tests υποβάλλονται ΜΟΝΟ οι πολίτες που προσέρχονται με αυτοκίνητο ή άλλο όχημα (ποδήλατο, μηχανή κ.λπ.).  Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν μαζί τους Αστυνομική Ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Για  τη μετακίνηση τους μπορούν να στείλουν τον αριθμό 1 στο 13033, ενώ  θα τους ζητηθεί  αριθμός κινητού τηλεφώνου για την αποστολή του αποτελέσματος του τεστ.

Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και τη γρήγορη εξυπηρέτηση, στον χώρο θα βρίσκεται η Δημοτική Αστυνομία, ενώ θα τηρηθούν σχολαστικά όλα τα μέτρα ασφαλείας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Δήμος Θέρμης

Έπειτα από αίτημα του δημάρχου Θέρμης Θεόδωρου Παπαδόπουλου, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας πρόκειται να πραγματοποιήσει την προσεχή Δευτέρα 8 Μαρτίου δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) για τον έλεγχο της covid-19 στην Κοινότητα του Κάτω Σχολαρίου. Ανάλογοι έλεγχοι θα γίνουν την επόμενη μέρα, Τρίτη 9 Μαρτίου στο Τριάδι. Τα rapid test θα γίνουν από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, στο χώρο των ΚΑΠΗ των δύο οικισμών.

Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Το αποτέλεσμα του τεστ γνωστοποιείται μόνον σε αυτόν που το έκανε, μέσω sms στην περίπτωση που είναι αρνητικό ή μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στην περίπτωση που είναι θετικό. Σημειώνεται ότι για τη μετακίνησή τους οι πολίτες θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα (sms) με τον κωδικό 1 στο 13033.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα