Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΔωρεάν ιατρικές εξετάσεις στο δήμο Παύλου Μελά, δείτε πότε

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στο δήμο Παύλου Μελά, δείτε πότε

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε όλους τους πολίτες προσφέρει στο πλαίσιο των «Ημερών Υγείας» από τις 10 Μαΐου έως τις 22 Μαΐου 2021 ο δήμος Παύλου Μελά.
Στις εξετάσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από εθελοντές ιατρούς περιλαμβάνονται: σπιρομέτρηση, δερματολογικός έλεγχος, ορθοπεδικός έλεγχος, οφθαλμολογικός έλεγχος, οδοντιατρικός έλεγχος, καρδειαγγειακός έλεγχος, έλεγχος μαστού, τεστ ΠΑΠ, έλεγχος θυροειδούς, πρόληψη και προδιαβήτης, έλεγχος ακοής, φυσικοθεραπευτική αξιολόγηση.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται δωρεάν κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα ανάλογα τηλέφωνα από Δευτέρα 26 Απριλίου έως Παρασκευή 7 Μαΐου και ώρες 08.00-14.00.

“Πολλές φορές τίθεται το ερώτημα «τι είναι καλή πρακτική»; Απαντώντας σε αυτό το ερώτημα «καλή πρακτική θεωρείται η δοκιμασμένη διαδικασία ή δράση που έχει αποδείξει στην πράξη την αποτελεσματικότητά της». Υπό αυτήν την έννοια οι Ημέρες Υγείας είναι μια καλή πρακτική της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αξίζει να δουλευτεί ακόμα περισσότερο, να διευρύνει το πεδίο της και να ενισχύσει την αποτελεσματικότητά της.

Οι «Ημέρες Υγείας» αποτελούν μια έμπρακτη απόδειξη ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να έχει ενεργό ρόλο στην προστασία του υπέρτατου αγαθού που λέγεται υγεία, ειδικά στο κομμάτι της πρώτης γραμμής, όπως συχνά λέγεται η πρόληψη. Τη θέση μας αυτή ενστερνίζεται μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας, που από την πρώτη μέρα αγκάλιασαν το θεσμό και συμμετείχαν μαζικά, μετατρέποντας τις «Ημέρες Υγείας» σε success story του Δήμου Παύλου Μελά που πρέπει να βρει μιμητές.

Το 2021 είναι μια δύσκολη χρονιά που συνεχίζει από το σημείο που μας άφησε το 2020. Η πανδημία ορίζει πλέον τις ζωές μας και ο κορωνοϊος Covid 19 μας υπενθύμισε με τον πιο οδυνηρό τρόπο, ότι το αγαθό της υγείας δεν πρέπει ποτέ να μπαίνει στη ναφθαλίνη του τετριμμένου και οφείλει να βρίσκεται ιεραρχικά στην κορυφή της κρατικής μέριμνας.

Παρά το γεγονός, ότι η χρονική περίοδος που διανύουμε δεν ευνοεί τις δια ζώσης συνεργασίες, τα στελέχη της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής εργάστηκαν με συνέπεια και σταθερότητα όλους αυτούς τους μήνες, χτίζοντας γέφυρες συνεργασίας με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς υγείας, εθελοντικές οργανώσεις και φυσικά τους εθελοντές γιατρούς του τόπου μας, παρέχοντας μια σειρά από δωρεάν εξετάσεις, ενημερωτικές ημερίδες και βιωματικά εργαστήρια.

Στόχος μας είναι κάθε χρόνος που έρχεται να είναι πιο επιτυχημένος και ο θεσμός να είναι πιο διευρυμένος και αποτελεσματικός. Δεν θέλω να σταθώ στα προφανή εμπόδια, αλλά στην εξαιρετική δουλειά που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια. Η συμμετοχή του κόσμου είναι ο καλύτερος κριτής για το αν βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση και σε αυτό το πλαίσιο οι «Ημέρες Υγείας» είναι πέρα για πέρα απολύτως επιτυχημένες”.

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά

Δημήτρης Δεμουρτζίδης

“Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, έχοντας ως βασικό μέλημα την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των πολιτών για θέματα υγείας, διοργανώνει για μια ακόμη χρονιά τις «Ημέρες Υγείας». Ένα καταξιωμένο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που περιλαμβάνει σειρά προληπτικών εξετάσεων, προσυμπτωματικού ελέγχου και ενημερωτικών ομιλιών γύρω από το πολύτιμο αγαθό της υγείας.

Οι κάτοικοι του Δήμου Παύλου Μελά ανεξαρτήτως ασφαλιστικής ικανότητας θα έχουν τη δυνατότητα από 10 – 22 Μαΐου να πραγματοποιήσουν ιατρικές εξετάσεις και να ενημερωθούν για διάφορα θέματα υγείας, αφού πρώτα κλείσουν τηλεφωνικά το ραντεβού τους. Όλες οι εξετάσεις είναι δωρεάν σε μια προσπάθεια να προσελκυστεί όσο γίνεται περισσότερος κόσμος, γνωρίζοντας πάντα ότι τα τελευταία χρόνια, η οικονομική ύφεση σε συνδυασμό με την πανδημία έπληξαν τα οικονομικά του ελληνικού νοικοκυριού, με αποτέλεσμα πολλοί συμπολίτες μας να στερηθούν βασικών ιατρικών εξετάσεων.

Οι «Ημέρες Υγείας» είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ετήσιου σχεδιασμού για την προστασία της υγείας που υλοποιείται με αίσθημα ευθύνης και ηθικού χρέους απέναντι στον πολίτη, από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής. Ως θεσμός λειτουργεί συνολικά με τις παροχές και τις δράσεις του Κοινωνικού Φαρμακείου, του σύγχρονου Κοινωνικό Ιατρείου, τoυ ΚΕΠ Υγείας, τoυ Συμβουλευτικού Σταθμού άνοιας και των ΤΟΜΥ. Καταξιωμένες δομές και θεσμοί που δείχνουν ότι η προστασία της υγείας βρίσκεται σε ετήσια βάση πολύ ψηλά στην ατζέντα της κοινωνικής μας πολιτικής.

Η πανδημία μας έδειξε ότι η προστασία της υγείας είναι διαρκής υπόθεση όλων και πολλές φορές αποτελείται από πολλές μικρές μάχες τις οποίες δίνουμε σε καθημερινό επίπεδο. Κάτω από αυτό το πρίσμα, ο Δήμος Παύλου Μελά, αναλογιζόμενος το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί, ενισχύει το δικό του μέτωπο υγείας, αναδεικνύοντας το μείζον θέμα της πρόληψης και της ενημέρωσης, στέλνοντας το μήνυμα ότι στη δική μας μάχη, είμαστε όλοι μαζί”.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής

Χαρά Αμανατίδου

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα