Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΔωρεάν εξετάσεις για την πρόληψη του μελανώματος στη Θεσσαλονίκη

Δωρεάν εξετάσεις για την πρόληψη του μελανώματος στη Θεσσαλονίκη

Δωρεάν προληπτικές δερματολογικές εξετάσεις σε άτομα που δραστηριοποιούνται στον τομέα των παραθαλάσσιων επαγγελμάτων διενεργούν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφέρεια Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης Ιπποκράτειο, υπό την αιγίδα της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, με αφορμή την έναρξη του καλοκαιριού και τον μήνα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για το μελάνωμα.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 24 Μαΐου, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, από τις 9:00 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι, καθώς και στην παραλία Αρετσούς του δήμου Καλαμαριάς, από τις 12:30 το μεσημέρι έως τις 03:00 μ.μ., σε πλήρως εξοπλισμένα εξωτερικά κινητά ιατρεία.

Η πρωτοβουλία με το σύνθημα «Δεν είναι όλοι οι σπίλοι φίλοι μας» έχει στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών, αλλά και την ενίσχυση της πρόληψης στην υγεία. Το μελάνωμα είναι ένας από τους πιο σοβαρούς τύπους καρκίνου του δέρματος, καθώς είναι δυνατό να εκδηλωθεί σε οποιοδήποτε σημείο του δέρματος. Ωστόσο είναι πιθανότερη η εμφάνιση και η εκδήλωση της νόσου σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος που εκτίθενται περισσότερο στον ήλιο. Τα κρούσματα μελανώματος έχουν αυξηθεί τα τελευταία 50 χρόνια στις χώρες της Ευρώπης εξαιτίας των περιβαλλοντικών μεταβολών. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το 90% των μελανωμάτων, εάν διαγνωστούν έγκαιρα μπορούν να θεραπευτούν.

Σκοπός της δράσης είναι η προληπτική εξέταση, αλλά και η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των ανθρώπων που ασχολούνται με τα παραθαλάσσια επαγγέλματα και εκτίθενται στην ηλιακή ακτινοβολία.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα