Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΔυο συλλήψεις διακινητών παράνομων μεταναστών σε Λαχανά και Ξυλόπολη

Δυο συλλήψεις διακινητών παράνομων μεταναστών σε Λαχανά και Ξυλόπολη

Στην σύλληψη δύο ατόμων με την κατηγορία της διακίνησης παράνομων μεταναστών προέβησαν την Δευτέρα 15 Ιουλίου οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο διενέργειας συστηματικών αστυνομικών ελέγχων στην ΠΕΟ Θεσσαλονίκης–Σερρών, εντοπίστηκαν διαδοχικά δύο διαφορετικές περιπτώσεις διακίνησης παράνομων μεταναστών. Αρχικά κατά τις μεσημβρινές ώρες, στο ύψος του χωριού Λαχανάς εντοπίστηκε αυτοκίνητο με οδηγό νεαρό αλλοδαπό, ο οποίος προκειμένου να αποφύγει επικείμενο έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα προσπαθώντας να απομακρυνθεί, πλην όμως, το όχημα ακινητοποιήθηκε και ο οδηγός συνελήφθη έπειτα από πεζή καταδίωξη. Κατά την έρευνα που ακολούθησε, εντοπίσθηκαν εννέα αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ για το όχημα μεταφοράς διαπιστώθηκε πως είχε δηλωθεί κλοπή σε προγενέστερο χρόνο.

Αντίστοιχα κατά τις βραδινές ώρες, στο ύψος του χωριού Ξυλόπολης εντοπίστηκε όχημα με οδηγό 19χρονο αλλοδαπό, ο οποίος σε σήματα των αστυνομικών ανέπτυξε ταχύτητα και στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα προσπαθώντας να διαφύγει πεζός, όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη παρά την αντίσταση που πρόβαλε. Κατά την έρευνα, εντός του αυτοκινήτου εντοπίστηκαν πέντε αλλοδαποί, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων για την νόμιμη παραμονή τους στη Χώρα. Επιπλέον, κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και το όχημα μεταφοράς. Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους από αστυνομικούς των Τμημάτων Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου και Θέρμης αντίστοιχα, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα