Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΔΣΘ: Δεν μπορεί να συζητείται το άνοιγμα των χιονοδρομικό και όχι των...

ΔΣΘ: Δεν μπορεί να συζητείται το άνοιγμα των χιονοδρομικό και όχι των Δικαστηρίων

 

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης τονίζει ότι πρέπει να λειτουργήσουν κανονικά όλες οι Υπηρεσίες των Δικαστηρίων με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων.

“Δεν έχω τίποτα με τα χιονοδρομικά κέντρα, σέβομαι απόλυτα και τις δικές τους ανάγκες, αλλά δεν γίνεται να τοποθετηθεί το… σκι ψηλότερα από τη λειτουργία των Δικαστηρίων”,  τόνισε σε σημερινή συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του ΔΣΘ, Στάθης Κουτσοχήνας.

“Υπάρχει κίνδυνος για το κράτος δικαίου, όσο η κατάσταση αυτή διαιωνίζεται και ένας από τους βασικούς πυλώνες της δημοκρατίας παραμένει σε αναστολή επί μακρό χρονικό διάστημα. Υπάρχει κίνδυνος για τον πλήρη εκτροχιασμό των χρόνων έκδοσης αποφάσεων με τη συσσώρευση όγκου υποθέσεων σε ένα ήδη επιβαρυμένο σύστημα”, τόνισε.

“Ο περιορισμός στη λειτουργία Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογίων, η υποστελέχωσή τους και η θεσμοθέτηση αδειών ειδικού σκοπού του προσωπικού τους, δημιουργούν μία κατάσταση που προκαλεί ασφυξία στις υπηρεσίες και ανασφάλεια στις συναλλαγές. Σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει δυνατότητα καταχώρισης πράξεων, τα ραντεβού που κλείνονται δεν επαρκούν για να καλύψουν τη ζήτηση. Είναι κλεισμένα ήδη και για όλον τον Φεβρουάριο, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για τους συναλλασσόμενους. Στις καταχωρίσεις πράξεων ισχύει η αρχή της χρονικής προτεραιότητας. Έτσι, με απλά λόγια, ένας αγοραστής κινδυνεύει μέχρι την καταχώριση της πράξης του να εγγραφεί κάποιο βάρος στο ακίνητο ή αυτό να μεταβιβαστεί και πάλι. Είναι προφανές ότι έτσι δεν μπορούν να προχωρήσουν συναλλαγές και χάνονται επενδύσεις”, είπε.

“Οι συνάδελφοί μου έχουν εξαντληθεί και εισπράττω καθημερινά τη δικαιολογημένη αγωνία και αγανάκτησή τους”,είπε . Eνώ σε άλλο σημείο των δηλώσεων του υπογράμμισε πως ”Κάθε κλάδος έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες. Υπήρξαν κάποιες διευκολύνσεις στο πρώτο κύμα αλλά δεν υπήρξε η αντίστοιχη ενίσχυση με άλλους κλάδους. Δεν ζητάμε να ζήσουμε με επιδόματα, θέλουμε να ζήσουμε από τη δουλειά μας”.

 

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα