Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΔρομολογείται η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης-Λήμνου ως άγονη γραμμή

Δρομολογείται η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης-Λήμνου ως άγονη γραμμή

Ο τρόπος προκειμένου να δρομολογηθεί η ακτοπλοϊκή γραμμή Θεσσαλονίκη–Μύρινα–Μυτιλήνη φαίνεται να προκύπτει από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του υπουργείου Ναυτιλίας.

Σύμφωνα με με την ιστοσελίδα stonisi παρά το γεγονός ότι η ένταξη νέας πράξης δεν σημαίνει πως υπάρχει ανάθεση έργου σε ακτοπλοϊκή εταιρεία, ωστόσο φαίνεται πως ήδη έχουν δρομολογηθεί οι αποφάσεις. Με την Sea Jet να είναι αυτή που θα δρομολογήσει ταχύπλοο για δυόμιση μήνες. Συγκεκριμένα στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του υπουργείου Ναυτιλίας εντάχθηκε ως άγονη γραμμή αυτή που θα συνδέει την Θεσσαλονίκη με την Σκιάθο, την Σκόπελο και την Αλόννησο με ένα δρομολόγιο την εβδομάδα, με το συνολικό μίσθωμα να ανέρχεται στα 4,2 εκατ. ευρώ. Παράλληλα όμως η εταιρεία που θα αναλάβει το έργο θα πρέπει να εκτελεί ένα δρομολόγιο την εβδομάδα στην γραμμή Θεσσαλονίκη–Λήμνος–Μυτιλήνη από 1 Ιουλίου μέχρι 15 Σεπτεμβρίου.

Επισημένεται πως στην ένταξη της πράξης στο τομεακό πρόγραμμα του υπουργείο, όπως είναι φυσικό, δεν γίνεται καμία αναφορά στην εταιρεία που θα αναλάβει την εξυπηρέτηση της γραμμής. Αντίστοιχα το 2023 και το 2022 το υπουργείο Ναυτιλίας είχε διαθέσει αρκετά εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να χρηματοδοτήσει άγονες γραμμής που εξυπηρετούνταν την θερινή περίοδο με ταχύπλοα πλοία, ενώ η Sea Jet είχε αναλάβει να εξυπηρετήσει πολλές από αυτές τις γραμμές.

Πηγή:stonisi.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα