Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΔράση δενδροφύτευσης στο δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης

Δράση δενδροφύτευσης στο δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Στην υλοποίηση μίας ακόμη δενδροφύτευσης, σε συνεργασία και με την εθελοντική συμμετοχή του Ομίλου Αστυνομικών Θεσσαλονίκης προχωράει o Δήμος Αμπελοκήπων–Μενεμένης την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022 από τις 9:00 έως τις 13:00. Θα φυτευτούν εβδομήντα πέντε (75) δένδρα (σαράντα έξι (46) δένδρα του δασοπονικού είδους Tilia (Φιλύρα-Φλαμουριά) και είκοσι εννέα (29) δένδρα του δασοπονικού είδους Crataegus (Κράταιγος-Τρικουκιά) κατά μήκος της λωρίδας πρασίνου της οδού Έλλης Αλεξίου στη Δ.Κ. Μενεμένης. Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης έχει εξασφαλίσει τη δωρεάν παροχή προς αυτόν των προς φύτευση δένδρων με χρηματοδότηση από το «ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ».

Η δενδροφύτευση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “75 UN-75 Trees UNAI SDG7” η οποία ξεκίνησε το 2020 από τον UNAI Hub SDG7 (KEPA) στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 75η επέτειο ίδρυσης των Ηνωμένων Εθνών με την φιλοδοξία να συμβάλει στις παγκόσμιες προσπάθειες για την αναδάσωση του πλανήτη και στην οποία ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης συμμετέχει από το 2021.

Η πρωτοβουλία απευθύνεται σε κυβερνήσεις, δήμους, ακαδημαϊκά ιδρύματα, επιχειρήσεις, νομικά πρόσωπα, απλούς πολίτες, κυρίως στη νέα γενιά που καλούνται να φυτέψουν τουλάχιστον εβδομήντα πέντε (75) δένδρα, να τα φροντίζουν και να εγγραφούν στην ’’UNAI Hub SDG7 Global Society’’.

Στο Μνημόνιο Συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης και του ΚΕΠΑ-UNAI Hub SDG7, ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης αναλαμβάνει τη φροντίδα των δένδρων για περίοδο πέντε ετών, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, την ενθάρρυνση της τοπικής κοινωνίας για δενδροφυτεύσεις, κατά τα επόμενα έτη, ως συμβολή στις παγκόσμιες προσπάθειες αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής. Από την πλευρά του, το ΚΕΠΑ-UNAI Hub SDG7 αναλαμβάνει την κοινοποίηση της δενδροφύτευσης στους συνεργαζόμενους Δήμους και φορείς, στην ΚΕΔΕ, στα ελληνικά ΜΜΕ και μέσω του UNAI στα αντίστοιχα ΜΜΕ του ΟΗΕ.

Στην εκδήλωση θα δώσουν το παρόν ο Δήμαρχος του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Α΄ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Αντιδήμαρχος Τ.Υ. & Δόμησης-Πρασίνου & Περιβάλλοντος, κ. Βασίλης Μανωλόπουλος.

Ο Όμιλος Αστυνομικών Θεσσαλονίκης προτίθεται να προχωρήσει και στην υιοθέτηση των νεοφυτεμένων δένδρων. Μία πρωτοβουλία, παράδειγμα προς μίμηση, την οποία επικροτεί και στηρίζει ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα