Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΔολοφονία Άλκη: Το “παιχνίδι” του 20χρονου Αλβανού για να μην εκδοθεί στην...

Δολοφονία Άλκη: Το “παιχνίδι” του 20χρονου Αλβανού για να μην εκδοθεί στην Ελλάδα

Ο 20χρονος Αλβανός, ο οποίος είχε διαφύγει στην πατρίδα του, μαζί με την οικογένειά του, αμέσως μετά τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, παραδόθηκε σήμερα (10.02.2022) στην Κορυτσά.

Η κίνησή του να παραδοθεί στις αλβανικές Αρχές φαίνεται να είναι μια κίνηση τακτικής, αφού η έκδοσή του και η παράδοσή του στην Ελλάδα θα είναι χρονοβόρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA, νομικός σύμβουλος της οικογένειας του 20χρονου, είναι ένας ανώτατος πρώην εισαγγελέας των Τυράννων, με πολλούς να υποστηρίζουν ότι η παράδοση του στην Αλβανία είναι μια καλά οργανωμένη κίνηση τακτικής.

Ο 20χρονος δε διώκεται στην Αλβανία, αφού δεν έχει τελέσει αξιόποινη πράξη στη γείτονα, με το αλβανικό δικαστικό σύστημα να αποφασίζει αν θα του απαγγείλει κατηγορίες. Σε αντίθετη περίπτωση μπορούν να τον αφήσουν ελεύθερο παρά το διεθνές ένταλμα σύλληψης που υπάρχει.

Σε διαφορετικό κλίμα, ο συνήγορός του, Παρασκευάς Σπυράτος, μιλώντας στο Νίκο Ευαγγελάτο, τόνισε ότι η παράδοσή του στις αλβανικές Αρχές ήταν σε συνεννόηση με τις ελληνικές.

«Η παράδοσή του έγινε στις αλβανικές Αρχές κατόπιν συνεννόησης με το τμήμα ασφαλείας Θεσσαλονίκης. Έχουμε μια καθαρή βούληση του εντολέα μου να έρθει στην Ελλάδα και να τύχει μιας δίκαιης δίκης.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Σπυράτος, «είναι ο τελευταίος (σ.σ. ο 20χρονος) ο οποίος μπορεί να παρεμβεί στη διαδικασία. Είναι θέμα των αλβανικών Αρχών να ολοκληρώσουν τη διαδικασία».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα