Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΔολοφονία Άλκη: Ποιος είναι ο "Μεγάλος" που ψάχνουν οι Αρχές

Δολοφονία Άλκη: Ποιος είναι ο “Μεγάλος” που ψάχνουν οι Αρχές

Οι πιο σκληροί και αδίστακτοι, η υποστήριξη και η οπισθοφυλακή. Τρεις τάσεις σε τρία αυτοκίνητα του “τάγματος θανάτου”. Το “σαφάρι” ξεκίνησε από τον σύνδεσμο με τα αυτοκίνητα το ένα πίσω από το άλλο. Τα “θηράματα” εντοπίστηκαν στην οδό Θεοδώρου Γαζή. Η “αγέλη” επιτέθηκε και σκότωσε. Υπάρχουν όμως και άλλα κομμάτια του δολοφονικού παζλ των χούλιγκαν, που απομένει να συμπληρωθούν.

Αρχικός στόχος ο εντοπισμός του 12ου “ανώνυμου” δράστη που ήταν οδηγός στο “άφαντο” γκρι-ποντικί POLO. Από τις καταθέσεις των κατηγορουμένων παρουσιάζεται να έχει 1,70 ύψος, να είναι αξύριστος, να φορά σκούφο, να είναι περίπου 23-24 χρόνων και “κάτοικος Ωραιοκάστρου”. Κάποιος δράστης τον αναφέρει ο “ΜΕΓΑΛΟΣ” χωρίς να είναι γνωστό αν το προσωνύμιο αφορά την θέση του στην ιεραρχία των χούλιγκαν ή στην ηλικία.

Οι αξιωματικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση εκτιμούν ότι το “τάγμα θανάτου” επέβαινε στο VOLKSWAGEN τύπου POLO, σκούρου χρώματος που προσομοιάζει σε γκρι-ποντικί. Οδηγός σε αυτό ήταν ο 12ος “ανώνυμος” δράστης, συνοδηγός ο 25χρονος “Αθηναίος” με το μαχαίρι, οργανωμένος σε σύνδεσμο οπαδών ΠΑΟΚ στην οδό Μενάνδρου Ομόνοια, που παραδόθηκε αρκετές ημέρες μετά την δολοφονική επίθεση, πίσω από τον οδηγό καθόταν ο 21χρονος με το δρεπάνι, πρώην ποδοσφαιριστής του παιδικού τμήματος του ΠΑΟΚ, πίσω από τον συνοδηγό ήταν ο 23χρονος αρχικός κατηγορούμενος με το στειλιάρι, ενώ σύμφωνα με κατάθεση κατηγορουμένου δεν αποκλείεται στο ίδιο όχημα να επέβαινε και 5ος επιβάτης (13ος;).

Το POLO, το αυτοκίνητο “φάντασμα”, καθώς ακόμη δεν έχει εντοπιστεί, όταν ξεκίνησε το δολοφονικό “σαφάρι”, ήταν τρίτο στη σειρά καθώς προπορευόταν το λευκό CITROEN C3 και το μαύρο RENAULT CLIO. Όταν εντοπίζουν την παρέα του Άλκη, ο οδηγός του POLO, στρίβει αριστερά στην οδό Θεοδώρου Γαζή. Σταματά μπροστά από τον Άλκη και τους φίλους του. Ρωτούν τι ομάδα είναι, με κάποιους από την παρέα του Άλκη να απαντούν “ΑΡΗΣ ρε π……..”. Τότε βγαίνουν οι τρεις, με όλον τον δολοφονικό οπλισμό που έπληξε το κορμί και το κεφάλι του Άλκη (δρεπάνι, μαχαίρι, στειλιάρι). Δρεπάνιαζαν, μαχαίρωναν και χτυπούσαν επαναλαμβανόμενα, αναφέρουν κάποιοι από τους κατηγορουμένους και αυτόπτες μάρτυρες.

Στο μαύρο CLIO, από την εξερεύνηση των στελεχών της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, ταυτοποιήθηκε DNA του Άλκη στο κάθισμα και το πατάκι του οχήματος, αιματηρές κηλίδες και άλλα γενετικά στοιχεία. Σημειώνεται ότι από το συγκεκριμένο όχημα, οι δράστες κατά την διαφυγή τους έβγαλαν και πέταξαν το πλατοκάθισμα που είχε αίμα, ενώ ένας από τους επιβάτες πέταξε το μαχαίρι που κρατούσε στον υπόνομο.

Κατά τη διάρκεια της προανακριτικής απολογίας του 23χρονου αρχικού κατηγορούμενου, η 7η Τακτική Ανακρίτρια, είχε έναν χαρακτηριστικό διάλογο μαζί του:

Ερώτηση: Είχαν αλλάξει ρούχα;

Απάντηση: Νομίζω είχαν αλλάξει δεν είμαι σίγουρος

Ερώτηση: Μετά εσύ που κατευθύνθηκες;

Απάντηση: Πήγα να πάρω το αμάξι που το είχα αφήσει στην Τούμπα. Με πέταξε εκεί ένας μεγάλος που δεν θέλω να πω το όνομα του και δεν έχει σχέση με το περιστατικό. Μετά πήγα σπίτι μου κατευθείαν.

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί ποιος είναι ο “ΜΕΓΑΛΟΣ”, αν είχε συμμετοχή στην δολοφονική επίθεση ή αν ήταν ο 12ος, οδηγός του αναζητούμενου POLO.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα