Ο γραμματέας της ΕΣΗΜΕΘ Βασίλης Κοντογουλίδης, η Ραλιώ Λεπίδου και ο Τάσος Ρέτζιος είναι μέλη της παράταξης Κοντογουλίδη στο Δ.Σ της ΕΣΗΜΕΘ. Δεν ανέφεραν, σύμφωνα με πληροφορίες της zoogla.gr, στο συμβούλιο της ΕΣΗΕΜΘ τίποτα απολύτως για την προκήρυξη της θέσης του διευθυντή στην ΤV100. Ο πρώτος είναι ήδη διευθυντής του δημοτικού ραδιοφώνου FM 100, η δεύτερη είναι ήδη εδώ και τρία χρόνια η εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΜΘ στο ΔΣ της ΔΕΠΘΕ, ενώ ο τρίτος που είναι συμβασιούχος στον FM100 από το 2015, επιλέχθηκε ως διευθυντής τηλεόρασης χωρίς να έχει σχέση με το αντικείμενο, μέσα από ένα διαγωνισμό τον οποίον αγνοούσαν οι δημοσιογράφοι της Βορείου Ελλάδος.

Η επιλογή Ρέτζιου έγινε με αντίπαλο του τον Περικλή Στέλλα, έμπειρο δημοσιογράφο που έχει ήδη πολλά χρόνια συνεργασίας με το MEGA και χωρίς τις υποψηφιότητες άλλων δημοσιογράφων εφόσον όλοι τους δεν γνώριζαν. Η αποκάλυψη της δολοπλοκίας έγινε 19-04-2022 όπου η επιλογή Ρέτζιου πέρασε για έγκριση από το ΔΣ της ΔΕΠΘΕ. Oι κύριοι Βασίλης Διαμαντάκης και Μιχάλης Τρεμόπουλος έθεσαν θέμα για το αν ενημερώθηκε η ΕΣΗΕΜΘ εκφράζοντας την απορία, πώς για μια τόσο σημαντική θέση κατατέθηκαν μόνο δυο προτάσεις. Στην ερώτηση που έθεσαν, κανένας δεν αιτιολόγησε την απάντηση.

Τότε το μέλος του ΔΣ της ΔΕΠΘΕ Νίκος Σδούγγος είπε πως το γνώριζαν ήδη οι κύριοι Κοντογουλίδης, Ρέτζιος και Λεπίδου που είναι και στο συμβούλιο της ΕΣΗΕΜΘ. Εκείνη την ώρα παρενέβη ο ίδιος ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΠΘΕ Γιώργος Αβαρλής και απευθυνόμενος στον Γενικό Διευθυντή της εταιρίας Γιάννη Κεσσόπουλο υπερασπίστηκε τους Διαμαντάκη και Τρεμόπουλο και σχολίασε πως και ίδιος πληροφορήθηκε για την περίπτωση Ρέτζιου μια ημέρα πριν. Μάλιστα ειπώθηκε η εξής ερώτηση προς τον Γιάννη Κεσσόπουλο: «Επιτρέπεται Γιάννη να με παίρνουν εμένα ως αντιπρόεδρο της ΔΕΠΘΕ τηλέφωνο και να με ρωτούν αν θα πάρουμε τον Ρέτζιο πριν ακόμα γίνει ο διαγωνισμός;» Οι Διαμαντάκης και Τρεμόπουλος επειδή θεώρησαν επιλεκτική και μη ορθή τη διαδικασία τοποθέτησης του νέου διευθυντή ψήφισαν λευκό. Μετά από αυτήν την αποκάλυψη όμως εγείρεται ένα σοβαρό ερώτημα και ως προς τη στάση του δημοσιογράφου Γιώργου Κατσιάνη, μέλους της ΕΣΗΕΜΘ και μέλος του Δ.Σ της ΔΕΠΘΕ ως εκπρόσωπος εργαζομένων.

Ο Γιάννης Κεσσόπουλος τοποθετήθηκε με κριτήρια διαγωνισμού ενώ εκκρεμεί σε βάρος του η απόφαση δίκης από ένταση δημοσιογράφου κατά της αξιολόγησης του. Ο Τάσος Ρέτζιος νέος εκλεγμένος διευθυντής της TV100 τοποθετήθηκε με κριτήρια διαγωνισμού μεταξύ δυο υποψηφιοτήτων και ο Bασίλης Κοντογουλίδης είναι ο διευθυντής- προϊστάμενος του FM 100.

Είναι ήδη γνωστό πως οι κύριοι Ρέτζιος και Κοντογουλίδης συμμετέχουν στο Δ.Σ της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας Θράκης και στις πρόσφατες εκλογές αλληλοϋποστηρίχτηκαν και εκλέχτηκαν με τον ίδιο συνδυασμό όπως και η κυρία Λεπίδου. Ερωτηματικά και για τη στάση που κρατά ο δήμαρχος απέναντι στην κατάσταση.