Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΔικηγόρος Τόσκο για Άλκη: Ήταν το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου

Δικηγόρος Τόσκο για Άλκη: Ήταν το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου

Για την οπαδική βία, την υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη και τις ομοιότητες με την επίθεση στον Βούλγαρο οπαδό Τόσκο Μποζατζίσκι τον Ιανουάριο του 2020, μίλησε στην TV100 και την εκπομπή “Check in στα γεγονότα” ο δικηγόρος της οικογένειας του Τόσκο, Κώστας Παρηγόρης.

Ο κ. Παρηγόρης έκανε λόγο για “το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου” κι επισήμανε την ανάγκη να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της οργανωμένης βίας που έχει οπαδικό μανδύα. “Ήταν σαν το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Δεν είναι το αν οι ποινές στη δίκη του Τόσκο ήταν μεγάλες ή μικρές. Αυτό που με ανησυχούσε ιδιαίτερα ήταν η ακραία οπαδική βία η οποία είναι επαναλαμβανόμενη και από το αστυνομικό δελτίο περνούσε στα ψιλά γράμματα της καθημερινότητας, κυρίως της πόλης μας. Είχαμε πυροβολισμούς, εμπρησμούς, μαχαιρώματα, είχαμε τραυματίες σχεδόν κάθε μήνα. Όμως όλα αυτά περνούσαν σαν μια κοινή οπαδική βία χουλιγκάνων, γραφικών στοιχείων. Εγώ αντιλήφθηκα ότι τα πράγματα είναι οργανωμένα και δεν έχουν σχέση με τον χαβαλέ των γηπέδων, που μέχρι εκείνη τη στιγμή πίστευα κι εγώ”.

Οι γονείς του Τόσκο έχουν ήδη επικοινωνήσει με τους γονείς του Άλκη για να τους δηλώσουν την οδύνη και τη συντριβή τους για τον χαμό του Αλκη. “Είναι από τα πρώτα θέματα στην τηλεόραση Βουλγαρίας. Οι γονείς του Τόσκο ξαναζήσανε το δράμα τους και την απώλεια του παιδιού τους. Είναι συντετριμμένοι. Τη συντριβή τους κατέθεσαν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με τους γονείς του Άλκη. Κλαίγανε μαζί” ανέφερε ο κ. Παρηγόρης.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Τόσκο αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που προέκυψαν στον χειρισμό της υπόθεσης, ελλείψει στοιχείων. “Από την αρχή η εκτίμηση ήταν ότι επρόκειτο για τροχαίο ατύχημα, το οποίο ήταν απόρροια μιας προηγούμενης συμπλοκής οπαδών. Είχαν χωρίσει το περιστατικό που είχε σχέση με το όχημα και τον Τόσκο και το περιστατικό των γενικευμένων επεισοδίων απέναντι στον Τόσκο και τους φίλους του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος. Ένα άλλο στοιχείο καθοριστικό και αρνητικό για την εξέλιξη, ήταν η μη ύπαρξη καμερών. Έπρεπε προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες να αναζητηθεί επί πολλούς μήνες υλικό μέσα από κάμερες που χτένιζαν τις μετακινήσεις που γίνονταν από τα ανατολικά προς το κέντρο. Δεν ήταν εύκολο το έργο της αστυνομίας εκείνη την εποχή. Ένα άλλο θετικό στην υπόθεση του Άλκη είναι ότι εκτός από την Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας βοήθησε παράλληλα και το Τμήμα Ανθρωποκτονιών που ήταν βασικό, διότι έχουν πιο εξειδικευμένη γνώση για να έχουν πιο γρήγορο αποτέλεσμα”.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Τόσκο τόνισε ότι μέχρι στιγμής δεν εμπλέκονται κοινά πρόσωπα στις δύο υποθέσεις. “Ειναι λερναία ύδρα. Κόψαμε το ένα κεφάλι, βγήκε το άλλο” σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το εάν είχε την αίσθηση ότι ασκήθηκαν πιέσεις για συγκάληψη της υπόθεσης ή την απόκρυψη στοιχείων, ο κ. Παρηγόρης τόνισε: “Θεωρώ ότι όλα τα θεσμικά όργανα δούλεψαν στα πλαίσια του ρόλου τους. Δεν αντιλήφθηκα ότι μπορεί να υπάρχουν υπόγειες διαδρομές μεταξύ των θεσμικών οργάνων – είτε αφορά τη δικαιοσύνη, είτε τις διωκτικές αρχές- και παραγόντων ή φιλάθλων”.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα