Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΔιεθνώς ρεζίλι – Τουρίστες στη Θεσσαλονίκη βρίσκουν κλειστές και βρώμικες τις δημόσιες...

Διεθνώς ρεζίλι – Τουρίστες στη Θεσσαλονίκη βρίσκουν κλειστές και βρώμικες τις δημόσιες τουαλέτες (ΦΩΤΟ)

«Ας βγει κάποιος να πει ότι ο Ζέρβας δεν έχει όραμα και δεν δουλεύει», είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σε πρόσφατη συνέντευξη του (στον Flash Radio 99.4). Την ίδια ώρα όμως η πόλη καταγράφει αρκετές «πληγές», η οποία έχει έναν δήμαρχο που λέει πόσο πολύ δουλεύει. Μια εξ αυτών είναι οι δημόσιες τουαλέτες, η εικόνα των οποίων κάνει τη Θεσσαλονίκη διεθνώς ρεζίλι, διότι πλέον οι τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη και επιθυμούν να τις χρησιμοποιήσουν βρίσκουν την πόρτα κλειστή και τον περιβάλλοντα χώρο γεμάτο σκουπίδια και δυσοσμία συγκεκριμένα από ούρα.

Μπορεί σε άλλες ευρωπαϊκές, μεγάλες και μικρές, πόλεις, οι δημόσιες τουαλέτες να είναι σε λειτουργία για να εξυπηρετούν κατοίκους και επισκέπτες, όμως στην πόλη που ο δήμαρχος τονίζει ότι κάνει δουλειά μια βασική υπηρεσία δεν μπορεί να την επιδιορθώσει άμεσα. Μάλιστα, το πρόβλημα αυτό δεν είναι πρόσφατο. Επί δυο ολόκληρα χρόνια οι τουαλέτες είναι κλειστές και για κάποιους αρμόδιους που χρησιμοποιούν την δικαιολογία ότι έχει μπει λουκέτο σε αυτές «λόγω κορωνοϊού» δεν ευσταθεί, καθώς με την ίδια λογική θα έπρεπε να κλείσουν όλες οι τουαλέτες σε κοινόχρηστους χώρους. Αλλά η Θεσσαλονίκη καταγράφει μια ακόμη… πρωτοτυπία, ακόμη και τώρα που έχουν χαλαρώσει τα μέτρα για την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Σε αυτοψία που έκανε το seleo.gr, το περασμένο Σάββατο, πέριξ του Λευκού Πύργου υπήρχε πλήθος κόσμου. Θεσσαλονικέων που έκαναν την βόλτα τους και τουριστών. Αρκετοί τουρίστες που έκαναν μια στάση στο σημείο θέλησαν να χρησιμοποιήσουν τις τουαλέτες, όμως μόλις πλησίασαν είδαν απογοητευμένοι ότι ήταν κλειστές και με μια έντονα άσχημη μυρωδιά τριγύρω τους. Καθώς δεν φτάνει που ο Δήμος τις έχει κλειστές, ούτε καν τις καθαρίζει. Άραγε οι επισκέπτες γυρίζοντας στις χώρες τους μετά τις διακοπές τους τι εντύπωση θα τους έχει αφήσει αυτό το περιστατικό;

Το πρόβλημα, δε, που προκαλούν οι κλειστές δημόσιες τουαλέτες του Δήμου Θεσσαλονίκης έχει μεταφερθεί και σε επιχειρήσεις πλησίον τους. Ειδικότερα, τουρίστες ζητούν από τους υπαλλήλους να χρησιμοποιήσουν τις τουαλέτες των καταστημάτων. Επιχειρηματίες έχουν ξεκαθαρίσει τη θέση τους λέγοντας ότι δεν πρόκειται να μετατρέψουν τις τουαλέτες των καταστημάτων τους σε δημόσιες επειδή ο Δήμος δεν μπορεί να βρει μια λύση.

Πάντως μετά από δυο χρόνια ο Δήμος δηλώνει ότι αποφάσισε να άρει το λουκέτο από τις δημόσιες τουαλέτες, ωστόσο… όπως λέει είναι άγνωστο το πότε θα γίνει αυτό.

 

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα