Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΔιαρρήκτης «μπούκαρε» σε τρία καταστήματα στη Θεσσαλονίκη και πιάστηκε στα «πράσα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαρρήκτης «μπούκαρε» σε τρία καταστήματα στη Θεσσαλονίκη και πιάστηκε στα «πράσα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Στα… «πράσα» πιάστηκε ένας διαρρήκτης τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, ο οποίος νωρίτερα είχε καταφέρει να εισβάλει, μέσα σε μισή ώρα, σε δύο καταστήματα καφέ και ένα μαγαζί με είδη επίπλων που βρίσκονται σε κεντρικό δρόμο της Παναγίας Φανερωμένης.

Ο δράστης έπιασε «δουλειά» λίγο πριν τις 05.30 και πρώτος του στόχος ήταν ένα κατάστημα καφέ. Φορώντας την κουκούλα από το μπουφάν στο κεφάλι και γάντια στα χέρια, αρχικά παραβίασε την πλαϊνή είσοδο του μαγαζιού και στη συνέχεια «μπούκαρε» στο εσωτερικό του.

Χωρίς να χάσει χρόνο, όπως φαίνεται και στο βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε και δημοσιεύει το protothema.gr, κατευθύνθηκε γρήγορα πίσω από τον πάγκο εργασίας. Αυτό που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση στους ανθρώπους της επιχείρησης, είναι ότι ο άνδρας γνώριζε σε ποιο σημείο βρισκόταν η ταμειακή μηχανή όταν το κατάστημα ήταν κλειστό, καθώς άνοιξε αμέσως το… ψυγείο. Αφού δεν βρήκε χρήματα, δεν έψαξε κανένα άλλο ντουλάπι ή συρτάρι, αλλά πήγε στην αποθήκη του μαγαζιού για να βρει κάτι αξίας.

 

Φεύγοντας, πήρε μαζί του μία τσάντα με διάφορα είδη κομμωτηρίου που είχε αφήσει εργαζόμενη του καταστήματος και η αξία της υπολογίζεται άνω των 600 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο κατάστημα στην περιοχή της Παναγίας Φανερωμένης, έχει γίνει στόχος διαρρηκτών 35 φορές τα τελευταία τρία χρόνια!

Τελευταία φορά ήταν πριν από δύο εβδομάδες όταν ο δράστης – άγνωστο μέχρι στιγμής αν ήταν ο ίδιος – παραβίασε και πάλι την πλαϊνή είσοδο του καταστήματος προκαλώντας υλικές ζημιές και χωρίς να καταφέρει να πάρει σημαντικό χρηματικό ποσό.

 

Δεύτερος στόχος

Δεύτερο στόχο αποτέλεσε ένα κατάστημα με είδη σπιτιού, χαλιά και στρώματα, μόλις 30 μέτρα πιο μακριά και, επίσης, στον κεντρικό δρόμο της Παναγίας Φανερωμένης.

Ο δράστης κατάφερε να μπει στο κατάστημα παραβιάζοντας την κύρια είσοδο ενώ άνθρωποι της γειτονιάς ανέφεραν ότι άκουσαν τον συναγερμό που ήχησε. Αφού έψαξε στο εσωτερικό του, κατάφερε να πάρει ένα μικρό χρηματικό ποσό αλλά και ένα… σεντόνι, το οποίο ήταν μέσα στη συσκευασία.

Τρίτος και τελευταίος στόχος

Λίγο πριν τις 6 το πρωί και αφού είχε διαρρήξει ήδη τα πρώτα δύο καταστήματα, ο δράστης περπάτησε λίγα μέτρα πιο μακριά και προσπάθησε να μπει σε ένα κατάστημα με μπουγάτσα – καφέ. Για κακή του τύχη, εκείνη την ώρα από το σημείο περνούσε ιδιοκτήτης της επιχείρησης, ο οποίος αντιλήφθηκε τι συμβαίνει.

«Τον είδα σκυμμένο πίσω από ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο, ακριβώς έξω από το μαγαζί. Είχε στις τσέπες διαρρηκτά εργαλεία και πρόσεξα ότι η κλειδαριά από το μαγαζί ήταν παραβιασμένη», ανέφερε στο protothema.gr, συμπληρώνοντας ότι κάλεσε αμέσως την αστυνομία η οποία έφτασε άμεσα στο σημείο.

Μάλιστα, όταν ο δράστης αντιλήφθηκε την παρουσία του νεαρού ιδιοκτήτη, βγήκε και στάθηκε ακριβώς στην μέση του δρόμου, άγνωστο γιατί, ενώ λίγα λεπτά αργότερα οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες.

Σημειώνεται, ότι ούτε το συγκεκριμένο κατάστημα δεν γίνεται πρώτη φορά στόχος διαρρηκτών, ειδικά το τελευταίο διάστημα. Πριν από δύο εβδομάδες περίπου, ένας άνδρας κατάφερε να μπει σε αυτό σπάζοντας την γυάλινη πρόσοψη της κεντρικής εισόδου. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, τότε είχε αρπάξει μερικές… σοκοφρέτες από τον πάγκο και τράπηκε σε φυγή.

Άνθρωποι της περιοχής, ανέφεραν στο protothema.gr, ότι η μικροεγκληματικότητα στην περιοχή της Παναγίας Φανερωμένης είναι σχεδόν καθημερινή. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν βρει παραβιασμένες τις πόρτες από το αυτοκίνητά τους, πέρα από τις συχνές διαρρήξεις που γίνονται σε καταστήματα.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα