Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΔιαμόρφωση κόμβου στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών προς Άγιο Αθανάσιο

Διαμόρφωση κόμβου στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών προς Άγιο Αθανάσιο

Σημαντικά κυκλοφοριακά οφέλη αναμένονται από τη διαμόρφωση κόμβου στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών προς τον Άγιο Αθανάσιο. Η μελέτη για το συγκεκριμένο οδικό έργο που συζητείται στην επόμενη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αφορά ουσιαστικά την Ενωτική Οδό Σίνδου, και όπως εκτιμάται, με την ολοκλήρωση των έργων, θα βελτιωθεί η κυκλοφορία στη Σίνδο και συγκεκριμένα στη Βιομηχανική Περιοχή(ΒΙΠΕ) αλλά και στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκης – Έδεσσας. 

Η εισήγηση προς την Οικονομική Επιτροπή επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι στα οφέλη από την ολοκλήρωση της Ενωτικής Σίνδου περιλαμβάνεται, επίσης, η βελτίωση των λειτουργικών χαρακτηριστικών του κόμβου της επαρχιακής οδού 5 με την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Έδεσσας και η αύξηση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο που εξυπηρετεί τη βαριά κυκλοφορία της ΒΙΠΕΘ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Βιομηχανική Περιοχή λειτουργούν βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες με σημαντικές εξαγωγές και εγκαταστάσεις logistics που δημιουργούν καθημερινά υψηλούς κυκλοφοριακούς φόρτους κυρίως βαρέων οχημάτων. 

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της μελέτης θα γίνει επικαιροποίηση των τεχνικών έργων που είχαν μελετηθεί στο παρελθόν, ενώ ειδική αναφορά θα γίνεται στο τμήμα μεταξύ της γέφυρας πάνω από τη σιδηροδρομική γραμμή προς Ειδομένη. Επίσης θα μελετηθούν δυο ισόπεδοι κόμβοι για την εξυπηρέτηση των τοπικών συνδέσεων καθώς και η βελτίωση όλων των τοπικών οδών, που εξυπηρετούν την άμεση περιοχή του έργου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα