Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΔιαμαρτυρία εργαζομένων στα γραφεία του ΟΑΣΘ

Διαμαρτυρία εργαζομένων στα γραφεία του ΟΑΣΘ

Διοργανώνεται από την Επιτροπή Εργαζομένων ΟΑΣΘ:

Η ανακοίνωση:

“Έχει επισημανθεί από επιδημιολόγους και όχι μόνο ότι η κακή κατάσταση των  ΜΜΜ έχει συμβάλει στη μεγάλη εξάπλωση της πανδημίας.

Δυστυχώς από την άνοιξη του 2020 μέχρι σήμερα που αναμένουμε το λεγόμενο 3ο κύμα ελάχιστα πράγματα έχουν αλλάξει στη συγκοινωνία της πόλης για τους εργαζόμενους και το επιβατικό κοινό.

Δεκάδες εργαζόμενοι έχουν ασθενήσει, ενώ εκατοντάδες μπήκαν σε καραντίνα και κάποιοι δεν είναι πια κοντά μας.

Για τους επιβάτες ο αριθμός αυτός των κρουσμάτων είναι απροσδιόριστος……

Οι μόνοι κερδισμένοι από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης είναι οι ιδιώτες πάροχοι (ΚΤΕΛ και εταιρία leasing) που καρπώνονται δεκάδες εκατομμύρια ευρώ το χρόνο ενώ με αυτά τα χρήματα θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί πλήρης ανάταξη του στόλου των λεωφορείων του ΟΑΣΘ και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Εκμεταλλευόμενος την πανδημία ο ΟΑΣΘ αντί να εντείνει τα μέτρα προστασίας επιδόθηκε σε περικοπές μισθών, σε μείωση των ρεπό των εργαζομένων ενώ δεν πληρώνει παροχές τα μη μισθολογικού κόστους εδώ και 1 ½ χρόνο.

“Ο ΟΑΣΘ σε πλήρη συστράτευση με την κατεύθυνση και την λογική του αυταρχισμού της κυβέρνησης ΝΔ για να καταστείλει την 24ωρη απεργία που είχαν κηρύξει για τη Δευτέρα 8-2 οι εργαζόμενοι κατέφυγε στην «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη.
Και τι έκανε η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη ;;
Δεν επιτρέπει στους εργαζόμενους να απεργήσουν στα πλαίσια της καταστολής των αγώνων που είναι και το δόγμα της κυβερνητικής πολιτικής η ουσία του οποίου είναι η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ !

Αυτό το δόγμα της κυβερνητικής πολιτικής που θέλει να βάλει στο γύψο τους αγώνες των εργατών, των συνταξιούχων, των φοιτητών-μαθητών κλπ. υπηρετούν όλοι οι θεσμοί του κράτους όπως η δικαιοσύνη και αξιοποιείται από την εργοδοσία για να περνά χωρίς αντιρρήσεις τα σχέδια της ενάντια στους εργαζόμενους και του ΟΑΣΘ αλλά και του λαού της πόλης που θα γίνει ξανά το θύμα είτε με χειρότερες υπηρεσίες στο συγκοινωνιακό έργο όπως τώρα, είτε με πανάκριβες υπηρεσίες αργότερα με το ηλεκτρονικό εισιτήριο, το ΜΕΤΡΟ κλπ.

Στις δικαστικές αποφάσεις, στις εργοδοτικές επιθέσεις, και στην τρομοκρατία της κυβέρνησης Απαντάμε με Παράσταση Διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 8-2 στις 11:00 π.μ. μπροστά στα γραφεία του ΟΑΣΘ”.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα