Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΔιακινούσαν νοθευμένη ηρωίνη σε Θεσσαλονίκη-Αθήνα (ΦΩΤΟ)

Διακινούσαν νοθευμένη ηρωίνη σε Θεσσαλονίκη-Αθήνα (ΦΩΤΟ)

Στη σύλληψη άλλων δύο μελών οργανωμένης εγκληματικής ομάδας κατοχής και νόθευσης – τυποποίησης ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τον πολλαπλασιασμό τους και τη διακίνησή τους εντός της ελληνικής επικράτειας  προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για 23χρονο αλλοδαπό και συνομήλική του Ελληνίδα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Τον περασμένο Ιούνιο είχαν συλληφθεί άλλα τρία μέλη της.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τη συνεχιζόμενη έρευνα, οι συλληφθέντες συνέχισαν τη δράση της εγκληματικής ομάδας, προμηθευόμενοι ποσότητες ηρωίνης μεγάλης περιεκτικότητας, τις οποίες στη συνέχεια νόθευαν με ουσίες πρόσμιξης, σε χώρο όπου είχαν διαμορφώσει ως αυτοσχέδιο «εργαστήριο», με σκοπό τον πολλαπλασιασμό των ποσοτήτων και την περαιτέρω διακίνησή τους, κυρίως σε περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό, βραδινές ώρες της Δευτέρας, οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν σε περιοχή της Αττικής. Από την έρευνα που διενεργήθηκε στο «εργαστήριο», βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φιάλη προπανίου συνδεδεμένη με μάτι αερίου, κατσαρόλα με πέντε δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους 2 κιλών και 524 γραμμαρίων, ζυγαριά ακριβείας, διάφορα σκεύη για την πρόσμιξη των ουσιών, 70 σακούλες συσκευασίας τροφίμων και δύο κινητά τηλέφωνα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο 23χρονος αποπειράθηκε να διαφύγει από το σημείο πεζός και αντιστάθηκε σθεναρά κατά τη σύλληψή του. Στην κατοχή του είχε Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας με τη φωτογραφία του και στοιχεία άλλου ατόμου, το οποίο χρησιμοποιούσε προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης για εγκληματική συμμορία και παραβάσεις του Νόμου Περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα