Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΔημήτρης Τσαλικάκης: «Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει μια σχετική πίεση, αλλά δεν έχουμε φτάσει...

Δημήτρης Τσαλικάκης: «Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει μια σχετική πίεση, αλλά δεν έχουμε φτάσει στο σημείο να φτιάχνουμε ΜΕΘ εκστρατείας»

«Αυτή τη στιγμή, στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης υπάρχει μια σχετική πίεση, την οποία την έχουμε απορροφήσει. Στα νοσοκομεία ισχύει το σχέδιο που είχαμε εφαρμόσει με τις κλίνες που είχαμε κρατήσει για καλοκαίρι και σ` αυτό, υπάρχει κάποια πίεση. Τα κρούσματα είναι αυξημένα, έχουμε εισαγωγές που δεν θα έπρεπε να έχουμε αυτό το χρονικό διάστημα, αν το συγκρίνουμε με το αντίστοιχο περσινό… Προς το παρόν, όμως, ούτε στις κλίνες ΜΕΘ, ούτε στα κρεβάτια για απλές εισαγωγές με Covid, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.»
Τα παραπάνω δήλωσε στο Radio North 98 και στην εκπομπή ‘’Βόρειος Αντίκτυπος’’ , ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης κ. Δημήτρης Τσαλικάκης.
Ο ίδιος πρόσθεσε: «Τα όργανα, τα εργαλεία, το κρεβάτι, οι αναπνευστήρες, οι αντλίες φαρμάκου που χρειάζονται τα μόνιτορ είναι εκεί. Το πρόβλημα δεν είναι οι κλίνες, καμιά φορά είναι το προσωπικό. Το πως θα μεταφέρεις ένα προσωπικό από το ένα μέρος στο άλλο, το πώς θα αλλάξεις μια κλινική, που θα πας τα “καθαρά” σου περιστατικά. Είναι μια ολόκληρη διαδικασία.» Αναφερόμενος στους εμβολιασμούς του υγειονομικού προσωπικού ο κ. Τσαλικάκης υπογράμμισε: «Εκτιμώ ότι την 1η Σεπτεμβρίου, δεν θα είναι τόσος μεγάλος ο αριθμός αυτών που δεν θέλουν να εμβολιαστούν και θέλουν να αποχωρήσουν. Σε κάθε περίπτωση όμως, εμείς οφείλουμε να παρέχουμε υπηρεσίες υγείας σε όλους τους πολίτες. Έχουμε καταρτίσει το σχέδιο, έχουμε δει που θα έχουμε ενδεχόμενα πρόβλημα, που θα πρέπει να κάνουμε κάποιες συγχωνεύσεις, που πρέπει να κάνουμε τον μετασχηματισμό μας, μέσα σε κάποιο νοσοκομείο, είτε σε κλινικές είτε σε μονάδες, ώστε από 2 Σεπτεμβρίου το σύστημα να είναι έτοιμο».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα