Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΔΕΥΑ Βόλβης: Έκκληση στους πολίτες για άμεσο περιορισμό της αλόγιστης χρήσης νερού

ΔΕΥΑ Βόλβης: Έκκληση στους πολίτες για άμεσο περιορισμό της αλόγιστης χρήσης νερού

- Advertisement -

Έκκληση στους κατοίκους και τους παραθεριστές του δήμου Βόλβης να σταματήσουν άμεσα την αλόγιστη κατανάλωση νερού, κάνει μέσω ανακοίνωσης του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Βόλβης, κ. Χρήστος Γκολιδάκης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο λόγος για αυτή είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά την φετινή χρονιά έχουν περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό οι ποσότητες νερού στις πηγές και στις γεωτρήσεις τις περιοχής. Όπως επισημαίνεται σε αυτή η επάρκεια νερού σε πόλους οικισμούς έχει περιοριστεί στο ελάχιστο, με το καλοκαίρι να βρίσκεται στην αρχή του.

Αυτή η εξέλιξη οδηγεί την αρμόδια υπηρεσία ύδρευσης του δήμου Βόλβης να ζητήσει από τους πολίτες την λελογισμένη χρήση του νερού και την συμπαράσταση τους σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα. Αναλυτικότερα σε αυτή επισημένεται πως:

“…Θέλει μεγάλη προσοχή από όλους. Πρέπει να περιοριστούν τα ποτίσματα γιατί κάποιοι ποτίζοντας κήπους αφήνουν συμπολίτες μας χωρίς νερό. Φέτος για πρώτη φορά δεν επαρκεί το νερό των πηγών της Αρέθουσας για να καλύψουν τις υδρευτικές ανάγκες του οικισμού και έτσι αναγκαστήκαμε να ενεργοποιήσουμε την δεύτερη δεξαμενή και την γεώτρηση που την τροφοδοτεί.
Φέτος για πρώτη φορά στην Ν. Μάδυτο, στον Σταυρό και στα Βρασνά από τον Ιούνιο μήνα, δεν φτάνει το νερό!Τα ίδια στην Μικροκωμη, το Νικομηδινό, το ίδιο συμβαίνει και στην Ανοιξιά.

Παρατηρούμε όμως στις ίδιες αυτές περιοχές να γίνεται αλόγιστη χρήση του νερού, να τρέχουν οι ποτίστρες και τα μπαστούνια. Να πλένουν όλη την ημέρα τους δρόμους τα αυτοκίνητα και τα μπαλκόνια. Άλλοι αφήνουν ανοιχτά τα λάστιχα από το δίκτυο ύδρευσης και ποτίζουν δέντρα.
Αυτά πρέπει να σταματήσουν τώρα . Επειδή τα δύσκολα έπονται, απευθύνουμε έκκληση στους δημότες μας για το επόμενο διάστημα, να περιορίσουν την αλόγιστη χρήση νερού για πλύσιμο αυλών, μπαλκονιών και αυτοκινήτων, για πότισμα κήπων και η κατανάλωση του νερού να γίνεται για αμιγώς υδρευτικούς σκοπούς και πρωτίστως για την κάλυψη των ανθρώπινων αναγκών, ώστε να ομαλοποιηθεί η υδροδότηση και να αποφευχθούν προγραμματισμένες διακοπές νερού, που θα έχουν ως στόχο την εξασφάλιση αποθέματος νερού στις δεξαμενές για έκτακτες ανάγκες.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και ευελπιστώ στην κατανόησή σας.”

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα