Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΔΑΣ: Πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα κορωνοϊού σε υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης- Η Διοίκηση...

ΔΑΣ: Πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα κορωνοϊού σε υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης- Η Διοίκηση προσπαθεί να τα αποκρύψει

”Έχουν σταματήσει οι απολυμάνσεις”

«Τώρα τεστ στους χώρους δουλειάς. Πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα και στις υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης». Με αυτή την κραυγή αγωνίας η συνδικαλιστική παράταξη ΔΑΣ – ΟΤΑ καλεί τις αρμόδιες αρχές να λάβουν μέτρα και σε ανακοίνωση της, σημειώνει:

Την περασμένη εβδομάδα εντοπίστηκαν 4 κρούσματα κορονοιού στην διεύθυνση Πολεοδομίας, που στεγάζεται στην οδό Μανουσογιαννάκη. Το κτίριο παρέμεινε κλειστό για το κοινό. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε από συναδέλφους- η διοίκηση του δήμου δεν ενημερώνει για τα κρούσματα – αυτή την εβδομάδα βρέθηκαν άλλα 3 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Να σημειωθεί ότι παρά τα 4 κρούσματα της περασμένης εβδομάδας δεν έγιναν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους.

Κρούσματα υπάρχουν και σε άλλες υπηρεσίες, που γίνονται γνωστά στους εργαζόμενους, παρά την προσπάθεια της διοίκησης να τα αποκρύψει. Για να πραγματοποιήσει τεστ ένας συνάδελφος σε χώρο που εντοπίστηκε κρούσμα, πρέπει να έχει μέσο στη διοίκηση ή να μεριμνήσει μόνος του. Να σημειωθεί ότι εδώ και καιρό έχουν σταματήσει οι απολυμάνσεις που γίνονταν ανά περιόδους στους χώρους δουλειάς. Απαιτούμε με ευθύνη του κράτους και της διοίκησης του δήμου:

– Σε όποιον χώρο εργασίας εντοπίζεται κρούσμα κορωνοιού, να πραγματοποιείται τεστ σε όλους τους εργαζόμενους του χώρου.
– Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους χώρους δουλειάς.
– Να δίνονται όλα τα προβλεπόμενα μέσα προστασίας σε επαρκείς ποσότητες. Να σταματήσει η παροχή ακατάλληλων μέσων προστασίας.
– Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην υπάρχει συγχρωτισμός στους χώρους εργασίας.

Δυστυχώς για την κυβέρνηση και τη διοίκηση του δήμου η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται με ξεμάτιασμα. Ούτε με τη θεωρία της «ατομικής ευθύνης», που και η διοίκηση του δήμου εφαρμόζει, ρίχνοντας την ευθύνη στους εργαζόμενους ότι δήθεν δεν εφαρμόζουν τα μέτρα προστασίας. Το ποιοι δεν τηρούν ούτε τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας φαίνεται με το παράδειγμα του μέλους της διοίκησης, εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου για θέματα κοιμητηρίων, που αν και με συμπτώματα συμμετείχε σε σύσκεψη χωρίς να τηρεί τα μέτρα προστασίας, με συνέπεια να μεταδώσει τον ιό.

Καλούμε τις υπόλοιπες παρατάξεις του ΣΕΔΘ να υιοθετήσουν την πρόταση της ΔΑΣ, να κλείνει χώρος εργασίας που δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας, με απόφαση και κινητοποίηση του σωματείου.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα