Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΔαρδαμανέλης: Επιβλεβλημένη ανάγκη η αναβάθμιση του νοσοκομείου «Αγ. Παύλος»

Δαρδαμανέλης: Επιβλεβλημένη ανάγκη η αναβάθμιση του νοσοκομείου «Αγ. Παύλος»

Την ανάγκη ενός Γενικού Νοσοκομείου στην Ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης, επισημαίνει ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, ο οποίος μετά και το κλείσιμο του «Παναγία» θεωρεί ότι η αναβάθμιση του Νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» είναι επιβεβλημένη ανάγκη.

Το πρωί, μετά από πρόσκληση του κ. Δαρδαμανέλη, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Μακεδονίας Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη, τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών, Πάρη Μπίλια, τον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ, Δημήτρη Τσαλικάκη και τον Διοικητή του Νοσοκομείου «Άγιος Παύλος», Οδυσσέα Κατσάκα, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπήρξε από τους αρμόδιους, έχουν ήδη δοθεί 2,4εκ. ευρώ για μηχανήματα, έχει εγκριθεί ενεργειακή αναβάθμιση από το ταμείο ανάκαμψης ύψους 2,6εκ. ευρώ και θα περάσει από τεχνικό συμβούλιο, ενώ προχωράει και η ανακαίνιση που θα φτάσει το 1,8εκ. ευρώ.

«Θέλουμε ο Άγιος Παύλος να γίνει ένα γενικό νοσοκομείο, πλήρως εξοπλισμένο και έτοιμο να εξυπηρετήσει το μισό εκατομμύριο πληθυσμού με τις καλύτερες συνθήκες», δήλωσε ο κ. Δαρδαμανέλης.

Το θετικό σε ότι αφορά την επέκταση του νοσοκομείου, είναι ότι ήδη διαθέτει έτοιμη προμελέτη, για 20.000 τετραγωνικά τετραώροφο κτίριο, με δύο υπόγεια, σε ένα οικόπεδο 14 στρεμμάτων, που θα διαθέτει 360 κλίνες. Η κατασκευή του κτιρίου υπολογίζεται στα 35 εκ. ευρώ, ενώ 12 εκ. ευρώ θα χρειαστούν για τον εξοπλισμό. Με την αναβάθμιση αυτή ο Αγ. Παύλος θα μπορέσει να λειτουργήσει ως πέμπτος πυλώνας των εφημεριών, ικανοποιώντας ως γενικό νοσοκομείο πια τις ανάγκες που υπάρχουν στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα