Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΔήμος Ωραιοκάστρου: Τιμήθηκαν η επέτειος της 19ης Ιουνίου 1913 και οι ήρωες...

Δήμος Ωραιοκάστρου: Τιμήθηκαν η επέτειος της 19ης Ιουνίου 1913 και οι ήρωες των μαχών Κιλκίς – Λαχανά (ΦΩΤΟ)

 

Την επέτειο της 19ης Ιουνίου 1913 και τους ήρωες των μαχών Κιλκίς – Λαχανά, που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την πατρίδα μας, τίμησε σήμερα ο Δήμος Ωραιοκάστρου με εκδήλωση μνήμης που πραγματοποιήθηκε στο Μελισσοχώρι.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Κοινότητας. Εκεί το 1913 εγκαταστάθηκε το Στρατηγείο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων υπό τον αρχιστράτηγο Κωνσταντίνο, ο οποίος διηύθυνε τις νικηφόρες μάχες του Κιλκίς-Λαχανά και σήμερα είναι τοποθετημένη η προτομή του ήρωα Ταγματάρχη Πεζικού, Αντώνιου Κουτήφαρη. Η συμβολή των κατοίκων του Μελισσοχωρίου στη νικηφόρα έκβαση των μαχών υπήρξε καθοριστική και η συμμετοχή τους ήταν πάνδημη.

Η εκδήλωση άρχισε με έπαρση της Ελληνικής Σημαίας και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση από τον Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, κ. Πλάτωνα.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Γεώργιος Παπάζογλου, καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Αναφέρθηκε αναλυτικά στα ιστορικά γεγονότα της εποχής, παρουσιάζοντας, μεταξύ άλλων, στοιχεία και αναφορές από τον ελληνικό και ξένο Τύπο σχετικά με τις μάχες που έγιναν στην περιοχή και τον ηρωισμό των Ελλήνων στρατιωτών και των κατοίκων του Μελισσοχωρίου.

Στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων στην προτομή του ήρωα Ταγματάρχη Πεζικού, Αντώνιου Κουτήφαρη. Στεφάνι κατέθεσαν ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, ο βουλευτής ΝΔ Β΄ Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Καράογλου, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής, ο βουλευτής ΝΔ Β΄ Θεσσαλονίκης, Σάββας Αναστασιάδης, για το υφυπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας – Θράκης), η πρόεδρος της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, Γερακίνα Μπισμπινά, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο πρόεδρος της Κοινότητας Μελισσοχωρίου, Αθανάσιος Μοσχόπουλος, ο αντιδήμαρχος Μυγδονίας, Γιώργος Παραπανήσιος, ως εκπρόσωπος της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού, εκπρόσωποι του Ελληνικού Στρατού, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, πολιτιστικών συλλόγων και συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του Μελισσοχωρίου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης ο βουλευτής ΝΔ Β΄ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Θεσσαλονίκης, Θεοδώρα Αυγέρη, η βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης – μέλος ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Κωνσταντίνα Αδάμου, ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Θανάσης Γλαβίνας, ο τομεάρχης Καινοτομίας και Εξωστρέφειας ΠΚΜ, Σωτήρης Μπάτος, ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Ωραιοκάστρου, Δημήτρης Καρασαββίδης, η αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Σοφία Δημητριάδου, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής, Χριστίνα Ζάπρα, ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Ευάγγελος Κανταρτζής, δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ωραιοκάστρου, τοπικοί σύμβουλοι και κάτοικοι του Μελισσοχωρίου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με προσκλητήριο νεκρών, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ωραιοκάστρου.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟ:

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα