Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΔήμος Ωραιοκάστρου: Συνάντηση του δημάρχου με τον συντονιστή του εν Θεσσαλονίκη πρωθυπουργικού...

Δήμος Ωραιοκάστρου: Συνάντηση του δημάρχου με τον συντονιστή του εν Θεσσαλονίκη πρωθυπουργικού γραφείου

Με τον συντονιστή του εν Θεσσαλονίκη γραφείου του Πρωθυπουργού, κ. Γιάννη Παπαγεωργίου, είχε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, κ. Παντελής Τσακίρης το πρωί της Πέμπτης 3 Οκτωβρίου.
Πρόκειται για συνάντηση που έγινε στο δημαρχείο Ωραιοκάστρου στο γραφείο του δημάρχου. Στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Τσακίρης ενημέρωσε τον Συντονιστή του Πρωθυπουργικού Γραφείου στην Θεσσαλονίκη για τα έργα που υλοποιούνται στο δήμο Ωραιοκάστρου, όπως το Open Mall, η κατασκευή προπονητηρίου μαχητικών αθλημάτων στην Γαλήνη, η κατασκευή πολιτιστικού κέντρου στο Δρυμό, η ανάπλαση δημόσιων χώρων κ.ά, για έργα των οποίων η υλοποίηση έχει δρομολογηθεί και για έργα που σχεδιάζεται να πραγματοποιηθούν στο μέλλον.

Ειδική αναφορά έγινε στο καινοτόμο σύστημα δασοπροστασίας που απέκτησε ο Δήμος Ωραιοκάστρου, με τον κ. Τσακίρη να αναφέρει πως η διοίκησή του πέτυχε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 1,48 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκό πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την πυροπροστασία του Δασοκτήματος Ωραιοκάστρου και υλοποίησε το έργο, που περιλαμβάνει χρήση καμερών που ανιχνεύουν καπνό και drone, που μπορεί να συμβάλει στην κατάσβεση φωτιάς. Ακόμα ο κ. Παπαγεωργίου ξεναγήθηκε στο κέντρο ελέγχου του συστήματος δασοπροστασίας και του ανέλυσε μαζί με τους συνεργάτες του πώς θα λειτουργεί πλήρως σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, με στόχο την αντιπυρική θωράκιση του Δασοκτήματος Ωραιοκάστρου. Από την πλευρά του ο κ. Παπαγεωργίου συνεχάρη τον κ. Τσακίρη για την υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού έργου για την προστασία του δασικού πλούτου και επισήμανε το ενδιαφέρον του ίδιου του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για το περιβάλλον μέσω της υλοποίησης ειδικών προγραμμάτων για την αντιπυρική θωράκιση περιοχών.

Στην συνέχεια ακολούθησε συνάντηση εργασίας μεταξύ τουδημάρχου Ωραιοκάστρου, κ. Παντελή Τσακίρη, του Συντονιστή του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, κ. Γιάννη Παπαγεωργίου, του αντιδημάρχου Επιχειρηματικότητας, Τοπικής Ανάπτυξης και Δημοτικής Περιουσίας, κ. Ευάγγελου Κανταρτζή και του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου, κ. Βασίλη Ιακωβίδη. Συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τους επαγγελματίες της περιοχής και το έργο του Open Mall, της ανάπλασης της κεντρικής αγοράς του Ωραιοκάστρου. Ο κ. Ιακωβίδης αναφέρθηκε στη συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου με τον δήμο Ωραιοκάστρου και έθεσε στον κ. Παπαγεωργίου προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες της περιοχής, ζητώντας να εξετάσει η κυβέρνηση την επίλυσή τους. Ο κ. Παπαγεωργίου σημείωσε ότι θα μεταφέρει στα αρμόδια Υπουργεία και υπηρεσίες τα θέματα που του τέθηκαν και τόνισε πως η κυβέρνηση αποδεικνύει διαρκώς μέσα από πρωτοβουλίες και ενέργειες ότι υποστηρίζει τους επαγγελματίες.

Κατόπιν ακολούθησε επίσκεψη στο Αστυνομικό Τμήμα Ωραιοκάστρου. Εκεί ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου ανέφερε στο Συντονιστή του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη ότι ο Δήμος στο μέτρο που του αναλογεί υποστηρίζει υλικοτεχνικά το έργο της ΕΛ.ΑΣ.
Κατά τη διάρκεια συζήτησης με τους διοικητές του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφαλείας Ωραιοκάστρου τέθηκαν επί τάπητος τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες, η έλλειψη κατάλληλων κτιριακών υποδομών και η ενίσχυση των Τμημάτων με έμψυχο δυναμικό και εξοπλισμό. Ο κ. Παπαγεωργίου κατέγραψε τα θέματα που του τέθηκαν και ανέφερε πως η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών αποτελεί βασική προτεραιότητα του Πρωθυπουργού.

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης του κ. Παπαγεωργίου στο Δήμο Ωραιοκάστρου ήταν η Μονάδα Αυτιστικού Ατόμου «Ελπίδα». Εκεί συζητήθηκε το σημαντικό έργο που προσφέρει η Μονάδα και καταγράφηκαν προβλήματα που αντιμετωπίζει. Ο κ. Παπαγεωργίου συνεχάρη τα μέλη της διοίκησης και το προσωπικό της Μονάδας για το ιδιαίτερα ευαίσθητο έργο που επιτελούν, καθώς επίσης και τον κ. Τσακίρη για την υποστήριξη που παρέχει ο Δήμος Ωραιοκάστρου στην «Ελπίδα». Τόνισε πως για την κυβέρνηση τα ζητήματα της κοινωνικής πολιτικής είναι υψίστης σημασίας και δεσμεύτηκε πως θα εξεταστούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες τα θέματα που του τέθηκαν. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την προσφορά ενός δώρου στον κ. Παπαγεωργίου, το οποίο κατασκεύασαν με ανακυκλώσιμα υλικά παιδιά που φοιτούν στην «Ελπίδα». Οι κύριοι Τσακίρης και Παπαγεωργίου τόνισαν πως θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τη συνεργασία τους προς όφελος των πολιτών του δήμου Ωραιοκάστρου.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα