Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕκπαίδευση - ΠαιδείαΔήμος Ωραιοκάστρου: Πρόγραμμα δημιουργικής γραφής και αφήγησης σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο...

Δήμος Ωραιοκάστρου: Πρόγραμμα δημιουργικής γραφής και αφήγησης σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Πρόγραμμα δημιουργικής γραφής και αφήγησης που θα δίνει την δυνατότητα σε κατά βάση μέλη κοινωνικά αποκλεισμένων ομάδων, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο να επωφεληθούν από τα πολλαπλά οφέλη αυτών διοργανώνει ο σύλλογος πολιτισμού «Λογείον» σε συνεργασία με τον δήμο Ωραιοκάστρου και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αναμένεται να διεξαχθεί υπό την επιστημονική εποπτεία του καθηγητή και διευθυντή του μεταπτυχιακού τμήματος Δημιουργικής Γραφής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, κ. Τριαντάφυλλου Κωτόπουλου. Στο πλαίσιο αυτού έμπειροι και εξαιρετικά καταρτισμένοι εισηγητές, συγγραφείς, πλαισιωμένοι από μουσικό, εικαστικό, θεατρικό εμψυχωτή, θα ξεναγήσουν τους συμμετέχοντες στους τρόπους γραφής, με την συνέργεια μουσικής, εικαστικών και δραματοποίησης, ώστε στο τέλος να αποδώσουν τις δικές τους ιστορίες με τον τρόπο που τους ταιριάζει. Στο τέλος, θα τις μοιραστούν σε μια μεγάλη γιορτή και σε ένα συλλογικό βιβλίο.

Το πρόγραμμα είναι διάρκειας 64 ωρών, από Οκτώβριο 2024 μέχρι τον Ιανουάριο 2025. Η συμμετοχή μπορεί να είναι δια ζώσης, αλλά και εξ αποστάσεως. Σε περίπτωση αδυναμίας μετάβασης, παρέχεται tablet εντελώς δωρεάν. Για τα τακτικά μέλη του «ΛΟΓΕΙΟΝ» το κόστος συμμετοχής είναι 100 ευρώ. Οι συμμετέχοντες σε αυτό θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Τα μαθήματα θα γίνονται στο Δημοτικό Κτίριο «Παύλος Μελάς», (Μακ. Αγώνα 7, Παλαιόκαστρο / πλήρως προσβάσιμο).

Σε αυτό διδάσκουν οι Δρ. Ελένη Καρασαββίδου, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, εκπαιδευτικός, συγγραφέας, Ρία Φελεκίδου, εκπαιδευτικός, δημοσιογράφος, συγγραφέας, μεταπτυχιακό στην Δημιουργική Γραφή, Παν. Δυτικής Μακεδονίας, Φανή Αθανασιάδου, Ποιήτρια, ενεργή πολίτης με αναπηρία, Χρίστος Μπακόλας, ζωγράφος, αγιογράφος, συντηρητής έργων τέχνης, Χρήστος Κοσμίδης, Ασπασία Ραμόνα Σπυροπούλου, μουσικοί- κιθαριστές, Μαρία Ιωαννίδου, ηθοποιός, νοσηλεύτρια, εκπαιδευτικός, ενώ γενική συντονίστρια θα είναι η κα Αναστασία Καραογλάνη, εκπαιδευτικός, συγγραφέας, πρόεδρος Συλλόγου Πολιτισμού «ΛΟΓΕΙΟΝ». Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο logeionculture1@gmail.com, στο Fb:Λογείον Σύλλογος Πολιτισμού, καθώς και στα τηλέφωνα: 6977238242, 2315507079, 2310697101.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα