Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΔήμος Ωραιοκάστρου: Δράσεις και παιχνίδια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την υγιεινή...

Δήμος Ωραιοκάστρου: Δράσεις και παιχνίδια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την υγιεινή διατροφή στο πλαίσιο του θερινού σχολείου

Στην υλοποίηση δράσεων και παιχνιδιών σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες που ξεκινούν στο Παρίσι και την υγιεινή διατροφή προχώρησαν τις προηγούμενες ημέρες τμήματα του θερινού σχολείου του δήμου Ωραιοκάστρου.

Συγκεκριμένα για ακόμα μια χρονιά δεκάδες παιδιά από τις δημοτικές ενότητες Ωραιοκάστρου, Καλλιθέας και Μυγδονίας συμμετείχαν στο «Καλοκαιρινό Σχολείο 2024», που παρέχεται δωρεάν από τον δήμο Ωραιοκάστρου, με στόχο τα παιδιά να περνούν δημιουργικά το χρόνο τους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ειδικότερα σε κάποια από τα τμήματα του υλοποιήθηκε η θεματική ενότητα «Ολυμπιακοί Αγώνες», με τους εκπαιδευτικούς να μιλούν στα παιδιά για την Ολυμπιακή Φλόγα, την τελετή Αφής και το ταξίδι της από την Ελλάδα προς τη Γαλλία, τη χώρα που διοργανώνει φέτος τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά πραγματική δάδα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο και να πάρουν συνέντευξη από μια Ολυμπιονίκη.

Στην συνέχεια κατασκεύασαν τη δική τους δάδα και έκαναν αναπαράσταση της τελετής Αφής στο σχολείο! Επίσης, στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας παρουσιάστηκαν ολυμπιακά αθλήματα και τα παιδιά δημιούργησαν ομαδικό κολλάζ και ατομικές κατασκευές με θέμα τους Αγώνες. Στα τμήματα που αναπτύχθηκε η θεματική ενότητα για την υγιεινή διατροφή οι εκπαιδευτικοί μίλησαν στα παιδιά για τη σημασία της και έφτιαξαν καλαθάκια από χαρτόνι, τα οποία γέμισαν με τα αγαπημένα τους φρούτα και λαχανικά. Εκπαιδευτικοί και παιδιά συζήτησαν στη συνέχεια για τη διατροφική αξία των φρούτων και των λαχανικών, ενώ οι ίδιοι έγιναν και… σεφ.

Για την κάλυψη των αναγκών και τη φιλοξενία των παιδιών λειτουργούν τα σχολεία:
• 3ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου
• 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκάστρου
• Δημοτικό Σχολείο Λητής
• Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρούδας
Το ωράριο της θερινής απασχόλησης είναι 07.00-16.00. Διευκρινίζεται ότι από τις 12 έως τις 16 Αυγούστου 2024 το «Θερινό Σχολείο» δεν θα λειτουργήσει, λόγω της εορτής του Δεκαπενταύγουστου. Το πρόγραμμα προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ, είναι μία κοινωνική προσφορά του δήμου Ωραιοκάστρου προς τους κάτοικους του και εξυπηρετεί τους εργαζόμενους γονείς. Σημειώνεται ότι έγιναν δεκτές όλες οι αιτήσεις που κατέθεσαν οι γονείς για τη συμμετοχή των παιδιών τους στο πρόγραμμα.

 

 

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα