Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΔήμος Νεάπολης-Συκεών: Σε εξέλιξη οι αιτήσεις για τους δημοτικούς λαχανόκηπους

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Σε εξέλιξη οι αιτήσεις για τους δημοτικούς λαχανόκηπους

Αιτήσεις συμμετοχής για την δωρεάν παραχώρηση της χρήσης των 100 κηπαρίων στους δημοτικούς λαχανόκηπους του δήμους Νεάπολης-Συκεών μπορούν να καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου στο τμήμα Περιβάλλοντος του δήμου στα Πεύκα.

Τα κηπάρια βρίσκονται κατανεμημένα και στις τρεις δημοτικές ενότητας (Νεάπολης, Πεύκων και Συκεών), με τις αιτήσεις να κατατίθενται σε καθημερινή βάση από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 15:00 μετά το μεσημέρι και την καταληκτική ημερομηνία να είναι η Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου. Οι δημοτικοί λαχανόκηποι του δήμου Νεάπολης-Συκεών βρίσκονται σε λειτουργία για περισσότερο από μία δεκαετία παρέχοντας την δυνατότητα σε εκατοντάδες δημότες να καλλιεργούν την δική τους γη εξασφαλίζοντας έτσι βασικά είδη διατροφής για το νοικοκυριό τους, ενώ παράλληλα αποκτούν και μια διέξοδο δημιουργικής απασχόλησης. Εξαιτίας της φύσης της παροχής, είναι σαφές ότι προτεραιότητα θα δοθεί στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμος στηρίζει τους δικαιούχους στους οποίους παραχωρείται κάθε χρόνο η χρήση και η καλλιέργεια των δημοτικών λαχανόκηπων παρέχοντάς τους δωρεάν σπόρους, φυτά, εργαλεία, νερό αλλά και συμβουλευτική υποστήριξη από συνεργαζόμενους γεωπόνους.

Μάλιστα ο δήμος Νεάπολης-Συκεών εξασφαλίζει όλες αυτές τις παροχές βασιζόμενος αποκλειστικά στις υπηρεσίες και τους δικούς του πόρους, καθώς θεωρεί σημαντική τη συγκεκριμένη κοινωνική παροχή η οποία εκτός από φρέσκα και βιολογικά οπωρολαχανικά για την κάλυψη μέρους των οικογενειακών αναγκών, προσφέρει μία μοναδική ευκαιρία σωματικής άσκησης και κοινωνικοποίησης στους δικαιούχους. Με στόχο δε, να ενισχυθεί ο κοινωνικός χαρακτήρας της αξιοποίησης των δημοτικών λαχανόκηπων οι καλλιεργητές προσφέρουν μέρος της συγκομιδής (τουλάχιστον 10%) στη δομή Παροχής Σίτισης και στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται μαζί με την υποβολή της αίτησης:

  • Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας:
  • Φωτοτυπία του Εκκαθαριστικού 2022
  • Φωτοτυπία Πιστοποιητικού Οικογενειακής Κατάστασης
  • Φωτοτυπία της κάρτας ανεργίας σε ισχύ (εφόσον υπάρχει)
  • Αποδεικτικά στοιχεία εφόσον πρόκειται για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (ΑμεΑ, δικαιούχοι ΚΕΑ, πολύτεκνοι κλπ)

Για περισσότερες πληροφορίεςοι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την διεύθυνση περιβάλλοντος του δήμου Νεάπολης-Συκεών στα τηλέφωνα 2313 502274, 2313502229.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα