Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΔήμος Νεάπολης-Συκεών: Ξεκινά η δωρεάν διανομή σπόρων ενόψει της χειμερινής καλλιεργητικής περιόδου

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Ξεκινά η δωρεάν διανομή σπόρων ενόψει της χειμερινής καλλιεργητικής περιόδου

Για την ερχόμενη Παρασκεύη 27 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί η πρώτη φάση δωρεάν διανομής σπόρων και φυτών στους καλλιεργητές των δημοτικών λαχανόκηπων του δλήμου Νεάπολης-Συκεών, ενόψει της χειμερινής καλλιεργητικής περιόδου.

Συγκεκριμένα η διανομή αφορά τους δύο από τους τρεις λαχανόκηπους που λειτουργούν με ευθύνη της αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Πρασίνου σε Συκιές και Πεύκα. Ανασλυτικότερα στα Πεύκα η διανομή αρχίζει από τις 9:30 το πρωί και στις Συκιές από τις 10:30. Οι υπηρεσίες της αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Πρασίνου θα μεριμνήσουν έτσι ώστε όλοι οι δικαιούχοι να παραλάβουν τα φυτά που τους αναλογούν. Ανασφορικά με τον λαχανόκηπο της Νεάπολης επί της λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου 280 έχουν προγραμματιστεί εργασίες διαμόρφωσης και αναβάθμισης του χώρου που θα ολοκληρωθούν κατά το επόμενο διάστημα, με αποτέλεσμα η χειμερινή καλλιεργητική περίοδος να αρχίσει αργότερα. Για περισσότερες πληροφορίες οι δικαιούχοι των Λαχανόκηπων μπορούν να απευθύνονται στους γεωπόνους του δήμου στα τηλέφωνα 2313 502274 και 2313 502 229.

Επισημένεται ότι τα φυτά και οι σπόροι που θα διανεμηθούν είναι προσφορά από την AGRIS την απόλυτα εξειδικευμένη εταιρεία προηγμένης Λαχανοκομίας προς τον δήμο Νεάπολης-Συκεών και περιλαμβάνει διαφορετικά είδη φυτών και είδη σπόρων. Πρόκειται για ποικιλίες φυτών από λάχανα, μπρόκολα, κουνουπίδια, μαρούλια και σπόρους για σπανάκια, παντζάρια, πράσα, καρότα, αντίδια, σέσκουλα, κρεμμύδια ρόκα και σέλινο. Η λειτουργία των λαχανόκηπων του δήμου Νεάπολης-Συκεών για περισσότερα από 10 χρόνια όχι μόνο έχει πετύχει τον πολλαπλό στόχο της, κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό, αλλά έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον μεγάλων φορέων και οργανισμών εντός κι εκτός Ελλάδας. Μεταξύ άλλων οι δημοτικοί λαχανόκηποι συνεργάζονται με τον ΕΛΓΟ-Δήμητρα, τον μεγαλύτερο δημόσιο γεωργικό οργανισμό της χώρας στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας που έχει υπογράψει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών με τον φορέα.

Από  την πλευρά της η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, κα Παρή Γενίτσαρη επισήμανε πως: “οι δημοτικοί λαχανόκηποι είναι ένας τομέας δράσης της αντιδημαρχίας μας με σημαντικό κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα αφού δίνουν την ευκαιρία σε ανθρώπους που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού να καλλιεργούν τη γη και να εξασφαλίζουν ένα τμήμα της καθημερινής διατροφής τους, ενώ παράλληλα δημιουργούν μικρές οάσεις πρασίνου μέσα στον αστικό ιστό”.

 

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα