Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΔήμος Νεάπολης-Συκεών: Επιτακτική ανάγκη παραβάσεων στην λεωφόρο Παπανικολάου μετά την παράσυρση μητέρας...

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Επιτακτική ανάγκη παραβάσεων στην λεωφόρο Παπανικολάου μετά την παράσυρση μητέρας και παιδιού

- Advertisement -

Την σημασία της αποκατάστασης της ασφαλούς κυκλοφορίας στην ιδιαίτερα επιβαρυμένη λεωφόρο Γ. Παπανικολάου επισημαίνει μέσω ανακοίνωσης του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, με αφορμή το συμβάν της παράσυρσης μητέρας και παιδιού από διερχόμενο όχημα το μεσημέρι της Πέμπτης 30 Μαϊου στο Ρετζίκι.

Πρόκειται για ατύχημα που συνέβη όταν αφηρημένος οδηγός άργησε να φρενάρει με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σε παιδικό καροτσάκι το οποίο μετέφερε η μητέρα του παιδιού. Ευτυχώς, πέφτοντας από το καρότσι, το παιδί τραυματίστηκε στο κεφάλι ελαφρά. Με αφορμή αυτό το περιστατικό ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης επισημαίνει σε δήλωση του στην ιστοσελίδα του πρώτου εκτός των βορειοδυτικών τειχών της Θεσσαλονίκης δήμου πως:

“γι’ αυτό ακριβώς δεν πρέπει να εφησυχάζουμε αλλά να επιμένουμε στην ανάγκη ενίσχυσης της αστυνόμευσης και ενδυνάμωσης της παρουσίας της τροχαίας στη Θεσσαλονίκη έτσι ώστε να αποτρέπονται ανάλογα περιστατικά. Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για τον δρόμο που όπως δηλώνει και το όνομά του οδηγεί στο νοσοκομείο Παπανικολάου και θα οδηγεί και στο νέο Παιδιατρικό νοσοκομείο όταν αυτό ανεγερθεί. Επίσης είναι ο δρόμος που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τα Πεύκα, το Ασβεστοχώρι, τον Χορτιάτη τον περιφερειακό και το flyover.

Παρόλα αυτά κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις, τα υπομνήματα και τις επιστολές μας για τη διαπλάτυνση αυτού του ιδιαίτερα επιβαρυμένου δρόμου και την μετακίνησή του στα νόμιμα προβλεπόμενα όρια με βάση τη ρυμοτομία. Χωρίς άλλη καθυστέρηση οφείλουμε να αποκαταστήσουμε με συγκεκριμένες παρεμβάσεις την ασφαλή διέλευση πεζών αυτοκινήτων και ασθενοφόρων, στον συγκεκριμένο δρόμο, δυστυχώς επιβεβαιώνουν όσα επισήμαιναν στο υπόμνημα τους το 2020 οι τρεις δήμαρχοι της περιοχής (Πυλαίας-Χορτιάτη, Παύλου Μελά, Νεάπολης-Συκεών) από κοινού με τον Σεβασμιότατο μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα. Ένα υπόμνημα το οποίο δυστυχώς ούτε κατ’ ελάχιστο ελήφθη υπόψη. Από την πρώτη ημέρα που δρομολογήθηκε η κατασκευή του Παιδιατρικού Νοσοκομείου στο Φίλυρο, δεν σταμάτησα να αναφέρομαι στο ελλιπές του σχεδιασμού αναδεικνύοντας με στοιχεία την επικινδυνότητα των δρόμων που οδηγούν σε αυτό και καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις για την ενίσχυση της ασφάλειας πρόσβασης τόσο στο νέο νοσοκομείο όσο και στο Γ. Παπανικολάου.”

Τέλος αναφέρεται σε προτάσεις που έχει ήδη καταθέσει τις οποίες θεωρεί ως άμεσα υλοποιήσιμες. Συνοπτικά αυτές είναι οι εξής:

  • Στον βασικό άξονα, που είναι η λεωφόρος Γεωργίου Παπανικολάου, μέσω της οποίας τα αυτοκίνητα θα έρχονται από ανατολικά τα δυτικά ή από τον περιφερειακό, να γίνουν οι δυο ανισόπεδοι κόμβοι για την κατάργηση της επικίνδυνης στροφής Φιλύρου,
  • Διαπλάτυνση στο σύνολό της λεωφόρου με τον αποχαρακτηρισμό των δασικών τμημάτων και την πλήρη ανακατασκευή του οδοστρώματος, να γίνει διαπλάτυνση και ανακατασκευή της λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου,
  • Επανεξέταση των προτάσεων για επιπλέον οδικές συνδέσεις με τον οικισμό του Φιλύρου μέσω της Ν. Ευκαρπίας και της οδού από το 424ΓΣΝ που συναντά την οδό Κωνσταντινουπόλεως.
- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα