Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΔήμος Καλαμαριάς: Έτοιμος ο μηχανισμός ενόψει του χειμώνα. Δείτε τα σημεία προμήθειας...

Δήμος Καλαμαριάς: Έτοιμος ο μηχανισμός ενόψει του χειμώνα. Δείτε τα σημεία προμήθειας αλατιού

Σε αυξημένη ετοιμότητα είναι οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμαριάς, τη χειμερινή αυτή περίοδο, προκειμένου να αντιμετωπίσει αν χρειαστεί δύσκολα καιρικά φαινόμενα που τυχόν εκδηλωθούν.

Συγκεκριμένα Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου ανάρτησε στη σελίδα του Δήμου, τον χάρτη με τα 26 κοινόχρηστα σημεία διανομής σάκων με αλάτι που προορίζονται για τους Δημότες, όπως προβλέπεται και στο επικαιροποιημένο σχετικό μνημόνιο ενεργειών για αντιμετώπιση παγετού και χιονόπτωσης.

Η διανομή αφορά τη διασπορά 1.040 σάκων στα 26 στρατηγικά επιλεγμένα σημεία τα οποία μπορεί η Υπηρεσία να ανεφοδιάζει πλήρως κάθε 48 ώρες. Η ποσότητα που θα συσκευαστεί υπολογίζεται σε 8,3 τόνους την κάθε φορά. Ήδη έχουν τοποθετηθεί 6,5 τόνους (650 σάκοι) στα τρία αμαξοστάσια του Δήμου και είναι έτοιμα προς χρήση.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση, αν ο καιρός επιδεινωθεί, ο Δήμος είναι έτοιμος για να αντιμετωπίσει τις όποιες δυσμενείς συνέπειες.

Να σημειωθεί ότι, ο Δήμος έχει παραλάβει συμπληρωματική ποσότητα αλατιού έχοντας συνολικά διαθέσιμη 300 Τόνους.

Την ίδια στιγμή παραδόθηκε αλάτι σε σάκους, τόσο στο Γενικό Νοσοκομείο «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ», όσο και στο Στρατόπεδο Νταλίπη.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται αδιάλειπτα και οι απολυμάνσεις στους χώρους όπου απαιτούνται, ώστε να αποφευχθεί η διασπορά κρουσμάτων μεταξύ των υπαλλήλων του Δήμου και ιδιαίτερα των εργαζομένων στο Τμήμα Καθαριότητας, για ευνόητους λόγους, και όταν ο καιρός το επιτρέψει, οι απολυμάνσεις θα συνεχιστούν και σε κοινόχρηστους χώρους, όπου καθημερινά δυστυχώς παρατηρείται συνωστισμός.

Για να δουν οι πολίτες τον χάρτη διασποράς με τα σημεία προμήθειας αλατιού σε σάκους, συνδέονται με το παρακάτω link: https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=18gWfAZUcFvg3ibMR1XonzhgOBDrEqbxx&ll=40.57611700779219%2C22.954775800000018&z=14

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα