Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΔήμος Θεσσαλονίκης: «Ραβασάκια» σε 30.000 πολίτες για οφειλές

Δήμος Θεσσαλονίκης: «Ραβασάκια» σε 30.000 πολίτες για οφειλές

Δεκάδες χιλιάδες επιστολές για σε πολίτες απέστειλε η δημοτική αρχή Θεσσαλονίκης.

Τις επιστολές έχουν ήδη λάβει περίπου 25.000 με 30.000 πολίτες στα πιστοποιημένα emails με τα οποία ενημερώνονται ότι στο πληροφοριακό σύστημα οικονομικών υπηρεσιών του δήμου Θεσσαλονίκης έχει αναρτηθεί απόσπασμα βεβαιωτικού καταλόγου για οφειλές προς τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Τα ραβασάκια αφορούν οφειλές και κυρίως παραβάσεις του ΚΟΚ από το 2019 έως και το 2020, σύμφωνα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Στέλιο Αγγελούδη. Οι οφειλές αυτές ανέρχονται σε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, το οποίο λείπει από τα δημοτικά ταμεία.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Αγγελούδης από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου η νέα δημοτική αρχή ολοκλήρωσε τη συνεργασία της Δημοτικής Αστυνομίας, της αντιδημαρχίας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Οικονομικών την εφαρμογή που υπήρχε στον δήμο, της ηλεκτρονικής έκδοσης των παραβάσεων των κλήσεων. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, «με αυτή τη νέα εφαρμογή, οι οποίες θα εκτυπώνονται μηχανογραφικά και θα είναι σε online σύνδεση με το κεντρικό πληροφοριακό σύστημα του δήμου».

Ο κ. Αγγελούδης έκανε λόγο για μια καινοτομία που είναι η αναβάθμιση του παλαιού συστήματος με την εισαγωγή του κωδικού RF για να γίνεται η πληρωμή των κλήσεων μέσων του ηλεκτρονικού συστήματος των τραπεζών και της αυτόματης ενημέρωσης όλων των συστημάτων του δήμου.

«Έτσι ο δήμος θα απαλλαγεί από έναν μεγάλο φόρτο που έχει να κάνει με τη διαχείριση των χειρόγραφων κλήσεων που απατούσε πληθώρα εργατοωρών και τεράστιες καθυστερήσεις στην ενημέρωση των πολιτών. Αντιλαμβάνομαι τους συμπολίτες που λαμβάνουν επιστολές. Αλλά είμαστε αναγκασμένοι να στείλουμε για λόγους ουσίας και υπηρεσιακούς και τώρα τις λαμβάνουν σωρηδόν», τόνισε.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα