Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκη‘’Δήμος Θεσσαλονίκης, κατρακύλα δίχως σταματημό’’

‘’Δήμος Θεσσαλονίκης, κατρακύλα δίχως σταματημό’’

Μπαράζ αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση του του Κ.Ζέρβα να συγκαλέσει έκτακτο ΔΣ, «δια περιφοράς»


για δύο τεράστιας σημασίας για την πόλη θέματα: για την παραχώρηση 50 λεωφορείων στον ΟΑΣΘ και τη γνωμοδότηση του Δήμου για το χωρικό σχέδιο ανάπτυξης της ΔΕΘ.

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης, η οποία μεταξύ άλλων ξεκαθαρίζει ότι θα απέχει από την συνεδριάση:

”Μιμούμενη τη τακτική όλων των κυβερνήσεων, η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, στη μέση του καλοκαιριού, μεθοδεύει τη λήψη κρίσιμων αποφάσεων για τη πόλη και τους δημότες με fast track διαδικασίες, «εν κρυπτώ και παραβύστω».

Συγκαλεί ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ δημοτικό συμβούλιο για αύριο, 5/8/2020 με μοναδικά θέματα δύο από τα κρισιμότερα προβλήματα της πόλης : α) την έγκριση αγοράς 50 λεωφορείων από τη Γερμανία για τον ΟΑΣΘ (επικαλούμενη ψευδώς τις συνθήκες συνωστισμού και του κορωνοϊού, καθώς η σχετική συμφωνία με τους Γερμανούς έγινε τον Σεπτέμβρη 2019, κατά δήλωση του δημάρχου) και β) την έγκριση θετικής γνωμοδότησης του δήμου για την ανάπλαση της ΔΕΘ.

Η συνεδρίαση μάλιστα θα γίνει «δια περιφοράς» δηλ. χωρίς καμιά συζήτηση, χωρίς να κληθούν οι φορείς της πόλης που έχουν εκφράσει την αντίθεση τους στα σχέδια του δήμου, καταγράφοντας μόνο τη ψήφο των συμβούλων σε ένα ψηφοδέλτιο με ναι ή όχι.

Η διοίκηση του δήμου δεν μπορεί να επικαλεστεί κανένα λόγο για το κατεπείγον, απλά γιατί δεν υπάρχει.

Η μοναδική κατεπείγουσα ανάγκη της είναι να αποφύγει τις αντιδράσεις του λαού και φορέων της πόλης

Στο πρώτο βήμα «δημοτικοποίησης» και μετέπειτα ιδιωτικοποίησης των αστικών συγκοινωνιών.

Στη παράδοση της ΔΕΘ στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, στερώντας το λαό της πόλης από τη δυνατότητα αξιοποίησης της ΔΕΘ σαν χώρο πρασίνου, αναψυχής, πολιτιστικής αθλητικής δημιουργίας που τόσο έχουν ανάγκη οι δημότες της πόλης.

Σ’ αυτή τη μεθόδευση που μετατρέπει περαιτέρω τον δήμο σε παραγγελιοδόχο της κυβέρνησης και πλασιέ των επιχειρηματικών συμφερόντων ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΠΡΑΞΟΥΜΕ – ΔΕΝ ΘΑ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ.

ΘΑ ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ”.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα