Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΔήμος Θέρμης: Σε πλήρη εξέλιξη η κατασκευή νέου συγκροτήματος βρεφικού και παιδικού...

Δήμος Θέρμης: Σε πλήρη εξέλιξη η κατασκευή νέου συγκροτήματος βρεφικού και παιδικού σταθμού

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή ενός από τα σπουδαιότερα έργα υποδομής του δήμου Θέρμης, στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας.

Πρόκειται το νέο κτηριακό συγκρότημα στο οποίο κατασκευάζονται ένας υπερσύγχρονος βρεφικός σταθμός καθώς και ένας παιδικός σταθμός στους οποίους θα φιλοξενούνται περισσότερα από διακόσια βρέφη και νήπια. Οι εργασίες κατασκευής ξεκίνησαν τον περασμένο Μάρτιο και εξελίσσονται με γρήγορους ρυθμούς. Στόχος είναι το νέο αυτό συγκρότημα να παραδοθεί σε λειτουργία από την επόμενη σχολική χρονιά 2023-2024.

 

Αυτήν την περίοδο οι εργασίες βρίσκονται στο στάδιο της κατασκευής του φέροντα οργανισμού. Πρόκειται για ένα κτηριακό συγκρότημα συνολικής έκτασης 4.576μ2 το οποίο ενσωματώνει όλες τις σύγχρονες πρωτοποριακές βιοκλιματικές τεχνικές. Τα κτήρια χωροθετούνται έτσι ώστε να προκύπτει ένας λειτουργικός εξωτερικός δημόσιος χώρος στο νοτιοανατολικό άκρο του οικοπέδου, ο οποίος θα λειτουργεί ως χώρος υποδοχής του επισκέπτη – χρήστη και θα τον οδηγεί στη συνέχεια σε έναν πλήρως προστατευμένο και φυλασσόμενο προαύλιο χώρο που αποτελεί και τον πυρήνα της σύνθεσης. Μέσω αυτού του κεντρικού προαύλιου χώρου ο χρήστης οδηγείται σε δύο διακριτές ενότητες που εξυπηρετούνται από ανεξάρτητες εισόδους:

– τον βρεφικό σταθμό με κύριους χώρους 797μ2 ο οποίος αναπτύσσεται μόνο στην ισόγεια ομοεπίπεδη του κεντρικού προαύλειου χώρου στάθμη, και περιλαμβάνει αίθουσες απασχόλησης, αίθουσες ύπνου και γραφεία και,

– τον παιδικό σταθμό ο οποίος αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα, επιφάνειας 2.069μ2 και περιλαμβάνει αίθουσα αμφιθεάτρου – πολλαπλών χρήσεων, αίθουσα ύπνου, γυμναστήριο, μαγειρείο και γραφεία στο ισόγειο, καθώς και έξι αίθουσες απασχόλησης, χώρο τραπεζαρίας και εσωτερικό χώρο διαλείμματος και παιχνιδιού στον όροφο.

Στον υπόγειο χώρο έκτασης 1.193μ2 αναπτύσσονται χώροι αποθηκευτικοί, βοηθητικοί και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, ενώ έχει προβλεφθεί στεγασμένος χώρος στάθμευσης σχολικών λεωφορείων.

Ο όροφος διαθέτει τη δυνατότητα πρόσβασης στα δώματα του νηπιακού και του βρεφικού σταθμού, τμήματα των οποίων είναι φυτεμένα. Στον προαύλιο χώρο και τα δώματα οδηγεί συμπληρωματικά δευτερεύουσα είσοδος από την οδό Ιουστινιανού στη βόρεια όψη του κτιρίου.

Πριν από λίγες ημέρες ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος, μαζί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Σπύρο Γαντά επισκέφθηκαν το εργοτάξιο όπου οι εκπρόσωποι του αναδόχου τους ενημέρωσαν για την πορεία των εργασιών.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Θέρμης τονίζει ότι «το συγκρότημα αυτό, στο οποίο θα λειτουργήσει βρεφικός και παιδικός σταθμός, είναι ένα από τα σπουδαιότερα έργα τα οποία υλοποιεί ο δήμος αυτήν την περίοδο. Ο δήμος Θέρμης έχει την μεγαλύτερη πληθυσμιακή αύξηση απ’ όλους τους δήμους της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης. Με το έργο αυτό ικανοποιούμαι όχι μόνον τις τωρινές αλλά και τα ανάγκες των επόμενων χρόνων για τη φιλοξενία βρεφών και παιδιών προσχολικής ηλικίας. Συγχρόνως, πρόκειται για ένα έργο το οποίο ενσωματώνει όλες τις σύγχρονες βιοκλιματικές τεχνικές, γεγονός που το καθιστά πρωτοποριακό στο είδος του. Σ’ αυτήν την εξαιρετικά δυσμενή συγκυρία, με τις τεράστιες αυξήσεις στις τιμές των υλικών, ο δήμος Θέρμης προσπαθεί και υλοποιεί τα έργα τα οποία έχει σχεδιάσει. Στόχος μας είναι το συγκεκριμένο έργο να ολοκληρωθεί γρήγορα, ώστε να μπορέσει να φιλοξενήσει βρέφη και παιδιά, ει δυνατόν από την επόμενη σχολική περίοδο 2022-2023».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα