Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΔήμος Θέρμης: Δωρεάν διανομή τροφίμων στους δικαιούχους, πότε θα γίνει

Δήμος Θέρμης: Δωρεάν διανομή τροφίμων στους δικαιούχους, πότε θα γίνει

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Θέρμης, με ασφάλεια και τηρώντας όλους τους υγειονομικούς περιορισμούς, πραγματοποιεί την 30η δωρεάν διανομή τροφίμων για τα 220 νοικοκυριά που είναι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ.

Η διανομή θα γίνει την Τρίτη 13 Απριλίου 2021 στο Κοινωνικό Παντοπωλείο (Στενημάχου 16). Στον κάθε δικαιούχο θα διανεμηθούν χοιρινό και μοσχαρίσιο κρέας, κοτόπουλα, τρία λίτρα ελαιόλαδο και απορρυπαντικό πλυντηρίου.

Σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, κάθε ωφελούμενος θα ειδοποιηθεί τηλεφωνικά για την ώρα του ραντεβού του και θα πρέπει να το τηρήσει με ακρίβεια, έτσι ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός για την ασφάλεια όλων. Οι δικαιούχοι πρέπει να προσκομίσουν την αστυνομική τους ταυτότητα, τον ΑΜΚΑ, τον ΑΦΜ και να έχουν μαζί τους αρκετές σακούλες.

Σε περίπτωση που δεν έρθουν οι ίδιοι πρέπει να έχουν μία απλή εξουσιοδότηση με φωτοτυπία την ταυτότητα του ωφελούμενου ή εξουσιοδότηση με γνήσιο της υπογραφής.

Οι διανομές ΤΕΒΑ γίνονται στο πλαίσιο εφαρμογής ευρωπαϊκού προγράμματος, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ). Το ΤΕΒΑ υποστηρίζει δράσεις σχετικά με τη συλλογή, μεταφορά, αποθήκευση και διανομή τροφίμων, καθώς επίσης στηρίζει συνοδευτικά μέτρα και δραστηριότητες που συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων. Στο δήμο Θέρμης υπάρχουν περίπου διακόσια νοικοκυριά που ωφελούνται από το ΤΕΒΑ.

Δικαιούχοι είναι οι ωφελούμενοι του ΚΕΑ που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να παίρνουν και τρόφιμα από το ΤΕΒΑ. Υπενθυμίζεται, όμως, ότι όσοι παίρνουν ΤΕΒΑ αποκλείονται αυτόματα από το δικαίωμα να είναι ωφελούμενοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα