Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΔήμος Δέλτα: Προχωρά η κατασκευή επιχειρηματικού πάρκου σε έκταση του πρώην στρατοπέδου...

Δήμος Δέλτα: Προχωρά η κατασκευή επιχειρηματικού πάρκου σε έκταση του πρώην στρατοπέδου Γκόνου

Σε Επιχειρηματικό Πάρκο Μεμονωμένης Μεγάλης Μονάδας πρόκειται να μετατραπεί τμήμα της έκτασης του πρώην στρατοπέδου Γκόνου στην Δυτική Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα η ωρίμανση του έργου έχει ανατεθεί από τη ΓΑΙΑΟΣΕ στη Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας (PPF) του ΤΑΙΠΕΔ και, στις αρχές του έτους, βρίσκονταν σε εξέλιξη η κυκλοφοριακή μελέτη, η μελέτη σιδηροδρομικής σύνδεσης και οι προκαταρκτικές μελέτες για την ανάπτυξη «Επιχειρηματικού Πάρκου Μεμονωμένης Μεγάλης Μονάδας». Πρόκειται για ακίνητο το οποίο ανήκει στην ΓΑΙΑΟΣΕ και βρίσκεται εντός των ορίων του δήμου Δέλτα, δίπλα στον οικισμό Ρομά Αγία Σοφία αποτελώντας τμήμα του πρώην στρατοπέδου Γκόνου. Το ακίνητο διαθέτει ανενεργή σιδηροδρομική σύνδεση με τον Εμπορικό Σταθμό του ΟΣΕ και τον ΟΛΘ, η οποία όμως έχει εγκαταλειφθεί και απαιτείται η αναβάθμιση της. Η απαιτούμενη επένδυση εξαρτάται από το σενάριο χρήσεων που θα επιλεγεί.

Με βάση αναλύσεις, η παραχώρηση του Ε/Κ στο Γκόνο για περίοδο, τουλάχιστον 30 ετών, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για χρήση υπηρεσιών logistics, μεταποίησης, συναρμολόγησης και ζωνών ελεύθερου εμπορίου. Η προκήρυξη του διαγωνισμού αναμένεται τους επόμενους μήνες, καθότι προηγήθηκε ο διαγωνισμός για το Επιχειρηματικό Πάρκο Φυλής που βρίσκεται σε εξέλιξη και από τον οποίο, το ΤΑΙΠΕΔ φιλοδοξεί να εξάγει χρήσιμα συμπεράσματα.

Πηγή:dpress.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα