Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΓιώργος Καπουτζίδης: Το Pride θα έπρεπε να γιορτάζεται από όλους μας

Γιώργος Καπουτζίδης: Το Pride θα έπρεπε να γιορτάζεται από όλους μας

- Advertisement -

Aποδοχή στον άνθρωπο, αγάπη για όλους, ορατότητα, συμπεριληπτικότητα είναι μόνο μερικά από τα μηνύματα που περνά το Thessaloniki Europride 2024, που κορυφώνεται αύριο Σάββατο με τη μεγάλη παρέλαση στο κέντρο της πόλης και αναμένεται να λάβουν μέρος χιλιάδες μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας από όλο τον κόσμο και όχι μόνο.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μιλώντας σήμερα στην εκπομπή “Μέρα με Χρώμα” της ΕΡΤ3 έκανε μια αναδρομή στην ιστορία του θεσμού του Pride, της πολύχρωμης παρέλασης που αφήνει χώρο για όλους τους ανθρώπους. Ο ίδιος αναφέρθηκε στην πρόσφατη συμμετοχή του στο Pride του Βελγίου λέγοντας πως εκεί γιόρταζαν όλα τα άτομα, gay, straight και non-binary μαζί σε μια γιορτή αγάπης και αποδοχής.

“Το Pride θα έπρεπε να γιορτάζεται από όλους μας”, τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ επισήμανε ότι στην Ελλάδα έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση, όμως έχουμε ακόμα δρόμο να διανύσουμε γιατί “η ελληνική κοινωνία είναι πολλά διαφορετικά πράγματα”, είναι άτομα που είναι πιο κοντά στην αλλαγή νοοτροπίας, που υπάρχει στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, υπάρχουν και άλλα που αρνούνται πεισματικά να ακολουθήσουν.

“To Pride γίνεται για αυτόν τον λόγο, για όλους εμάς που περάσαμε από μια δύσκολη φάση στην εφηβείας μας ή στην ενήλικη ζωή μας. Δε νομίζω ότι μπορεί κανείς να καταλάβει τι ζει ένα ΛΟΑΤΚΙ άτομο αν δεν το έχει βιώσει” είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, αναφέρθηκε στην ανάγκη τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα να υπερασπίζουν τις επιλογές, τη σεξουαλική τους ταυτότητα και την προσωπικότητα τους καλώντας τα να βάζουν όρια, “να μην επιτρέψουν σε άλλους να ζήσουν τις δοκιμασίες που πέρασαν τα ίδια”.

Υπογράμμισε μεταξύ άλλων, πως ο ίδιος έχει εδώ και χρόνια απαλλαγεί από άτομα που δε τον σέβονται στο περιβάλλον του, θέτει όρια, δεν επιτρέπει να τον προσβάλλουν ή να καθορίσουν τη ζωή και τις αντιλήψεις του και γνωρίζει πως μπορεί να ακολουθήσει και νομικές διαδικασίες, αν χρειαστεί προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

 

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα